17 Ekim 2019
Yusufeli Kültürü, Kültür Evine Taşınıyor

12 Ağustos 2017 237

YUSUFELİ KÜLTÜRÜ, KÜLTÜR EVİNE TAŞINIYOR

Yusufeli’ne özgü kültürel değerlerin ilçenin hizmetine sunulacağı Yusufeli Belediyesi tarafından yaptırılan kültür evi projesi tamamlandı.

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin’in yerel seçimler öncesi seçim vaatleri arasında yer alan Yusufeli Kültür Evi Projesi, yörenin uzun yılların birikimiyle oluşturduğu değerleri bir arada bulmayı kolaylaştıracağı gibi, genç kuşağın kendi kültürüyle bağını sürekli tutmayı da sağlayacak.  İlçenin ihtiyaç duyduğu projelerden biri olan kültür evi yapımı, 2011 yılında başladı. Kültür evinin içinde olduğu bina 5 kat olarak inşa edildi. İlk kat kültür evi, ikinci ve üçüncü katlar bağımsız bürolar, dördüncü ve beşinci katlar ise misafirhane, lojman ve başkanlık konutu olarak düzenlendi.

Belediye Başkanı Eyüp Aytekin’in ilk yılında bir dilekçe ile taleplerini dile getiren Yusufelili kadınlar, kültür evinin yapılmasını istemişlerdi. 2009 seçimleri öncesi Kültür evi sözünü hatırlatan Başkan Eyüp Aytekin, başkanlık görevine başladıktan hemen sonra gelen 150 imzanın bulunduğu dilekçeyi değerlendirdi ve “ o gün o imzalarla ilçe halkımızla aynı hayali taşıdığımızı görmek bizleri mutlu etmişti ve şimdi sözümüzü yerine getirmiş olmanın mutluluğunu da ayrı yaşıyoruz” dedi.

Yusufeli’nin ve Yusufeli kültürünün tanıtımı için sosyal ve kültürel alanda birçok organizasyonu yerine getiren Yusufeli Belediyesi, 2013 yılı içerisinde de bu etkinlikleri artırarak devam ettirmeyi planlıyor.