25 Eylül 2020
Yusufeli İkinci Beton Köprüsü Projesi

05 Ağustos 2017 336

YUSUFELİ’NE İKİNCİ BETON KÖPRÜ PROJESİ

Yusufeli’nin ikinci beton köprüsü Barhal Çayı üzerinde Yeni Cami önünden nehrin karşı tarafına yapıldı.

İlçe merkezinde Barhal Çayının karşı tarafına tek bağlantı yolu olan Yusufeli’nin ilk beton köprüsü 1950’li yıllarda Dönemin Belediye Başkanı Ali Arslan Tarafından yaptırıldı. Aradan geçen 60 yıl boyunca nehrin karşı tarafına sadece yaya geçişi için tahta köprüler kuruldu. Pazar yolu ve askerlik şubesi karşısındaki yerleşmelerde yayalar için iki tahta köprü dışında araç bağlantı yolu bulunmuyordu. Yusufeli belediyesi tarafından yaptırılan ikinci beton köprü, hem Barhal Çayı karşısındaki yerleşmelerin ulaşımını sağladı hem de trafik yoğunluğunu azaltacak ikinci bir alternatif yolu oluşturdu. Yapımı tamamlanan Atölyeciler sitesine bağlantı yolunu da açan köprü ile aynı zamanda, yüksek tonajlı araçların ilçe merkezine girmesinin de engellenmesi amaçlandı.

İlçedeki trafik sıkışıklığını da azaltmayı amaçladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, nehir kenarında yapılan DOKA Projesi ile de yeni sosyal alanların ve spor alanlarının oluşturulacağını söyledi.