25 Ağustos 2019
Yaşlı Bakım ve Kimsesizler Evi

06 Ağustos 2017 384

YAŞLI BAKIM VE KİMSESİZLER EVİ PROJESİ

Merkez Mahalle Ersis Caddesi üzerindeki eski mezbaha binası yaşlı bakım ve kimsesizler evi, hamam, çamaşırhane, işyeri ve mesken olarak yeniden inşa ediliyor.

Eski mezbaha binasını çok yönlü bir tesis olarak Yusufelilerin hizmetine sunacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, ilçenin ihtiyaç duyduğu yaşlı bakım evi, hamam ve çamaşırhane gibi mekanları en kısa sürede hizmete açacaklarını söyledi. Eyüp Aytekin, “ilçemize ilk yaşlı bakım evini kazandırıyoruz. Eskinin yerine yenisini inşa ederken en iyiyi yapma amacıyla hareket ediyoruz. Eski mezbaha binasını da çok amaçlı olarak hamam, çamaşırhane ve yaşlı bakım evi gibi bir ilçede olması gereken tesisler olarak inşa ederken sosyal belediyeciliğin gereği ne ise onu yapmaya gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yeni Mezbaha Binasının Ahalt Mahallesi çıkışına taşınmasının ardından ilçenin ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal bir mekan oluşturulmayı planlayan Yusufeli Belediyesi, eski mezbaha binasının bulunduğu alanda çalışmalarına başladı. Kat karşılığı olarak ihale süresi tamamlanan projenin yüklenici firması Öztahir İnşaat, ilk etapta eski mezbaha binasını yıkıp proje yerinin temelini atmak için zemin hazırlıklarını yaptı. 8 kat olarak inşa edilen binanın ilk üç katı hamam, çamaşırhane ve yaşlı bakım evinden oluşuyor. Tesisin diğer katları ise işyeri ve mesken olarak kullanılacak. Binada toplam tapulu inşaat alanı üzerinden 2605 metrekarenin yüzde 30’u belediyeye ait olduğundan 781, 45 metrekare alan belediyenin mülkiyetinde olacak.