19 Kasım 2018
YUSUFELİ’NDE ZABITADAN FİYAT ETİKETİ DENETİMİ

15 Ekim 2018 107

Yusufeli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezindeki bakkal ve marketlerde usulsüz etiket, tarife ve fiyat kontrolü gerçekleştirdi.

Yusufeli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince ilçe genelindeki bakkal, marketlerde etiket, fiyat ve tarife kontrolü denetimleri yapıldı. Yapılan  denetimlerde; bakkal, marketlerde etiket ve tarife listelerinin bulunup bulunmadığına, kolayca okunur olup olmadığına, gramajla satılan ambalajlı, paket ürünlerin birim fiyatlarının, satılan ürünlerin tür ve cinslerinin, etiket fiyatlarının (TL) olarak ve etiket fiyatı ile kasa fiyatının yazılıp yazılmadığına bakılarak uyarılarda bulunuldu. Ayrıca tarihi geçen mallar zabıta müdürlüğü tarafından teslim alınarak imha edildi. Yusufeli Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik ürünleri tüketmesi  fiyat farklılıklarının olmaması amacıyla denetim yaptıklarını belirterek, tüketici vatandaşların bu konuyla ilgili şikayetlerini ekiplerimize bildirmeleri gerektiğini söyledi.

Vatandaşlar da gerçekleştirilen denetimlerden duydukları memnuniyeti ifade ederek, yetkililere çalışmalarından dolayı teşekkür etti.