19 Kasım 2017
YUSUFELİ’NDE AŞIKLAR GECESİ DÜZENLENDİ

16 Ekim 2017 116

Yusufeli Belediyesi, Türk halk edebiyatının en önemli öğelerinden biri olan âşıklık geleneğini Karakucak Güreşleri kapsamında düzenlediği Âşıklar Gecesi etkinliğiyle yaşatıyor.

Yusufeli Belediyesi 2010 yılından beri bu coğrafyada yüzyıllardır var olan âşıklık geleneğini Karakucak Güreş etkinlikleri içerisinde yer vererek yeni nesillere aktarıyor. Gelenek haline getirilen Aşıklar Gecesine halk aşıklarımızdan Aşık Gülhani, Aşık  Kul Nuri, Erol Şahiner, Aşık Ahmet Poyrazoğlu ve Aşık Rahim Sağlam katıldı. Aşıkların arasında yapılan atışmalar ilgiyle izlendi. İzleyiciler arasında her yaştan insanın olması ve bu geleneğin yaşatılması, kültürel yozlaşmanın önüne geçilmesi adına umut verici olduğunu ifade eden Başkan Aytekin, “ Bizler bu hikayeye başlarken bu kadar uzun zaman sonra bu kültür Yusufeli’nde tekrar canlanabilir mi diye bir kaygıyla başlamıştık. 2010 yılından beri görüyoruz ki hemşerilerimiz bu kültüre ilgili, ozanlarımız Yusufeli’ne gelmek adına da gayet mutlular. Bizlere de buna el vermek, el tutmak düşer. Etkinliklerimiz yarın Karakucak Güreş sahasında gençler ve büyükler kategorisi güreşleri ve Yusufeli En İyi Bal Yarışması’yla devam edecek.  Festivalimize destek veren sponsorlarımıza, Yusufelili esnaf kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum.“ dedi. Geceye Yusufeli Kaymakamı Eyüp Kaykaç, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, belediye meclis üyeleri, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çay TV’den canlı olarak yayınlanan gecede aşıklara günün anısına Yusufeli belediyesi tarafından plaket takdim edilerek ve belediye yayınlarından hediye edildi.

Gecenin sponsorluğunu Ak Şeker İnşaatın sahibi Yakup Şeker yaptı.