06 Ağustos 2020
YUSUFELİ MUTFAK KÜLTÜRÜ KİTABI EMEKÇİLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

02 Ocak 2020 653

Yusufeli Mutfak Kültürü kitap takdim programı 25 Aralık Çarşamba günü Kadın Sanat ve Kültürevi’nde yapıldı.

Yusufeli Mutfak Kültürü kitabında yöreye ait 350'ye yakın yemek görseli ve tarifi (ana yemekler, çorbalar, tatlılar, hoşaflar..) yer alıyor. Yörenin yemek kültürünün kayıt altına alınıp gelecek nesillere aktarılması ve Yusufeli’nin turizm potansiyeline katkı vermesinin amaçlıyor. Yusufeli Mutfak Kültürü kitabının proje danışmanlığını Şef/Gastronom Süleyman Engin, koordinatörlüğünü ve fotoğraf çekimlerini Fatih Özdemir yaptı.

Yemek kitabının hazırlaması aşamasında büyük emekleri olan 108 bayana Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp AYTEKİN Yusufeli Mutfağı yemek kitabını takdim etti. Kitap takdim programında konuşan Başkan AYTEKİN, “Yusufeli Mutfağı Kültürü kitap çalışmamız, ilçe mutfağı ve gastronomisinin kayıt altına alınıp gelecek kuşaklara aktarılması açısından büyük önem arz ediyor. Bu kitabın hazırlanmasında siz değerli misafirlerimiz katkısı büyük. Sizlerin emeği ve katkısıyla hazırladığımız bu çalışmamız çok beğenildi çok takdir topladı. Yusufeli Mutfak Kültürü kitabımızın hazırlanmasında emeği geçen  hanım kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Programa, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp AYTEKİN, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.