07 Temmuz 2022
YUSUFELİ KONULU KISA FİLM YARIŞMASININ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

03 Haziran 2022 225

YUSUFELİ KONULU KISA FİLM YARIŞMASININ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Yusufeli Belediyesi tarafından organize edilen Yusufeli konulu kısa film yarışmasının galası Yusufeli Belediyesi Yusuf İzzettin Millet Kıraathanesinde bulunan sinema salonunda bugün yapıldı.

Yusufeli konulu kısa film yarışmasının başvuruları Nisan ayında başlamıştı. Mayıs ayının sona ermesi ile son bulan yarışmaya 9 farklı film katıldı. Profesyonel Jüri değerlendirmesi ile yarışmada dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı. Yarışmada derecelendirme 5 başlık altında 10 puan üzerinden yapıldı. Senaryo, Çekim, Kurgu, Ses ve Oyunculuk alanlarında puanlar verilerek dereceler belli oldu.

Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonrasında sıralama şu şekilde oluştu;

Ali Tamyürek – Yok Oluş birinci,

Emin Bülbül – Kanocu Çocuk ikinci,

Sedat Şahin – Yusufeli Tanıtım Belgeseli üçüncü,

İbrahim Demirci – Saklı Cennetin Saklı Lezzetleri ve Serdar Bingöl – Göç isimli filmleri mansiyon ödülüne layık görüldü.

Katılımcılardan Mustafa Kılıçlıoğlu ise teşekkür plaketi ile ödüllendirildi.

Yarışmayı değerlendiren Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin,”Güzel bir etkinliği geride bıraktık. Katılan arkadaşlarımızı ve emeği geçenleri tebrik ediyorum. Birbirinden güzel kısa filmlerin ortaya çıktığını görmek güzel. Yusufelimizi kayıt altına almaya devam edeceğiz.”dedi.

Yarışmanın jüri üyeliklerini TRT 1 Haber Kameramanı Fatih Özdemir ile Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Yavuz Küçükalkan üstlendi.