19 Kasım 2017
YUSUFELİ KARAKUCAK GÜREŞLERİ DÜNYA ŞAMPİYONU RIZA KAYAALP’I AĞIRLADI

20 Ekim 2017 144

Dünya Güreş Şampiyonası'nda Grekoromen Stilde 130 kiloda Dünya Şampiyonu Rıza Kayaalp 14-15 Ekim tarihleri arasında yapılan Yusufeli 68.Geleneksel Karakucak Güreşleri’nin onur konuğu oldu.

Karakucak güreşleri büyükler ve gençler kategorisi müsabakalarına katılan Kayaalp Yusufelilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. İlçede güreş sporuna gösterilen ilginin sevindirici olduğunu söyleyen Kayaalp daha önce Yusufelili arkadaşlarından Yusufeli’ne dair birçok bilgiye sahip olduğunu söylerken burada çok güzel bir ortamla karşılaştığını bu güzel insanlarla beraber olmaktan çok mutlu olduğunu belirtti.  Hedefinin tekrar dünya, Avrupa şampiyonu olmak ve 2020 Tokyo olimpiyatlarında şampiyonluk olduğunu belirten şampiyon güreşçi izleyicilerden bu hedefleri için dua istedi. Yusufeli halkının yoğun ilgisiyle karşılaşan Kayaalp fotoğraf çekilmek isteyenleri kırmayarak isteyen herkesle fotoğraf çekildi. Belediye Başkanı Eyüp Aytekin Rıza Kayaalp’a günün anısına plaket vererek altın hediye etti.

Güreşleri izleyen Kayaalp, daha sonra Güreş eğitim merkezi sporcularıyla bir araya gelerek onlara başarılı olmaları için öğütlerde bulundu.

Rıza Kayaalp Milli Grekoromen Güreşçi

Rıza Kayaalp, 10 Ekim 1989 tarihinde Yozgat’ın Kavurgalı köyünde doğmuştur. 1,85 m boyunda 110 kg’dir. İlkokul çağında öğretmenlerin ‘Rıza’yı pehlivan yapın, güreşe yazdırın’ tavsiyesini dinleyerek, İlkokul eğitiminin ardından Yozgat Güreş Eğitim Merkezi’nde güreşe başladı. Babası Kelami Kayaalp, annesinin adı Sevgi Kayaalp’dır. Babası ve dedesi de güreş yapmış. 6 kardeşin en küçüğü olan Rıza’nın birde kız olan ikizi varmış.

Rıza Kayaalp, lisenin ardından eğitimine Aksaray Üniversitesi Beden Eğitimi Sağlık Yüksekokul öğrencisi olarak devam etmektedir. Aynı zamanda A

nkara ASKİ Spor kulübünün sporcusudur.

2007 senesinde Çin’in baş şehri Pekin’de yapılan Dünya Gençler Grekoromen Güreş Şampiyonası’nda üçüncü olarak gümüş madalya kazandı.

2009 senesi Rıza Kayaalp için bol madalyalı bir sene oldu; 2009 senesinde İtalya’nın Pescara şrhrinde yapılan Akdeniz Oyunları’nda grekoromen stil 120 kg.da Akdeniz Şampiyonu oldu.

Yine aynı sene 2009 da Tiflis’te yapılan Gençler Avrupa Grekoromen Güreş Şampiyonası’nda birinci oldu.

2009 senesinde Ankara’da düzenlenen Dünya Gençler Güreş Şampiyonası’nda, grekoromen stil 120 kg.da Dünya Gençler Şampiyonu oldu.

2009 senesinde Danimarka’nın Herning adlı şehirinde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda bronz madalyayla Türkiye’ye döndü.

28. Uluslararası Vehbi Emre Grekoromen Güreş Turnuvası’nda 110 kg’da altın madalya kazandı.