21 Ocak 2020
YUSUFELİ BELEDİYESİNDEN SULU DERE MEVKİİNE SONDAJ KUYUSU

13 Aralık 2019 240

Yusufeli Belediyesi ilçe merkezinde bulunan mevcut dört su kuyusuna ilave olarak Kazım Karabekir Mahallesi’nde Sulu Dere mevkiine sondaj çalışması yaparak bir su kuyusu daha açtı.

İlçe merkezinde genellikle yaz mevsiminde yaşanan içme suyu sorunu ve şantiyelerin su ihtiyacını en aza indirmeyi amaçlayan Yusufeli Belediyesi, Hasanağa Mahallesi, Vecanget ve Derekapı Mevkiinde yer alan su pompalarına ek olarak Kazım Karabekir Mahallesi Sulu Dere mevkiine sondaj çalışması yaparak su kuyusu açtı. Kazım Karabekir, Bağözü Mahallerine ve şantiye alanlarının içme suyu ihtiyacını karşılaması planlanan Sulu Dere mevki su kuyusunda 15-20 lt/sn  suya ulaşılmıştır. İlçe merkezinde genellikle yaz aylarında yaşanan içme suyu sorununu ek su pompaları, mahallelerine kurduğu su depoları ve yaşanan elektrik sıkıntılarında su pompaları yanına yapılan jenaratörlerle çözmeyi amaçladıklarını ifade eden Başkan AYTEKİN, “Bu kaynak, ilçemizde zaman zaman yaşadığımız su sorununda bizi büyük ölçüde rahatlatacaktır. Belediye olarak ilçe merkezi ve mahallelerinde yaşadığımız sorunlara alternatif çözümler üreterek vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz.” dedi.

Ayrıca Yusufeli Belediyesi Demirçubuk ve Şehit Murat İspirli Mahallelerinde mevsimsel olarak yaşanan su sorununu su deposu yaparak çözüme kavuşturdu.