20 Nisan 2018
YUSUFELİ BELEDİYESİ YÖRESEL KİLİM DOKUMA ATÖLYESİ AÇILDI

14 Mart 2018 133

Yusufeli Belediyesi, Yusufeli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İŞKUR ve Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğiyle Yusufeli Belediyesi Kadın Sanat Evi Yöresel Kilim Dokuma Atölyesi kursu açıldı.

25 kadın kursiyerin çalıştığı kilim dokuma atölyesinde kursiyer görevlendirmesi Yusufeli Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından yapıldı. Yer temini ve bütün giderlerinin Yusufeli Belediyesi tarafından karşılandığı kilim kokuma atölyesinin danışmanlığını Çoruh Havzası el dokumaları konusunda çalışması olan Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Bölüm Başkanı Aslıhan EROĞLU yapıyor. Konuyla ilgili olarak Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp AYTEKİN, “Kilimlerimizde yer alan bu desenlerden yola ‘Yusufeli Kilim Seccade’ markasını oluşturmak istiyoruz. Geleneksel motiflerimizi korurken kursiyerlerimize de meslek edindirmeye çalışıyoruz. Hedefimiz hem istihdam oluşturmak hem de bir marka yaratmaktır.” dedi. Kursun açılışına Ak Parti Artvin Milletvekili İsrafil KIŞLA, İlçe Kaymakamı Eyüp KAYKAÇ, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp AYTEKİN, Ak Parti İl Başkanı Erkan BALTA, Ak Parti İlçe Başkanı Abdülbaki KAYACAN, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yusufeli Belediyesi Kadın Sanat Evi Yöresel Kilim Dokuma Atölyesi kursu 5 ay sürecek olup kursun sonunda üretilen kilimler sergilenecek. Kilim dokuma atölyesi kursu yeni kursiylerle devam etmesi planlanıyor.