10 Nisan 2020
YUSUFELİ BELEDİYESİ WEB TAPU UYGULAMASINA GEÇİYOR

24 Ocak 2020 436

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Yusufeli Belediye Başkanlığı arasında WEB tapu sistemi üzerinden elektronik ortamda işlem yapılmasına ilişkin protokol imzalandı.

İmzalanan protokol ile ilçe tapu müdürlüğü ve Yusufeli Belediyesi birimlerindeki işlem yoğunluğunun azaltılması, işlem sürelerinin kısaltılarak verimliliğin arttırılması amaçlanıyor. Yusufeli Belediye Başkanlığında Belediye Başkanı Eyüp AYTEKİN ve İlçe Tapu Müdürü Yakup ORALTAY tarafından protokol imzalandı. Web tapu sistemi üzerinden daha hızlı işlem gerçekleştireceklerini ifade eden Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp AYTEKİN, yapılan protokolle birlikte daha hızlı ve daha güvenilir şekilde vatandaşlara hizmet etmeye başlayacaklarını söyledi.

İmzalanan protokolle birlikte tapu müdürlükleri ve belediye başkanlığı birimlerindeki işlem yoğunluğu azaltılarak, işlem süreçleri kısalarak, verimlik arttırılıp sürekli kılınacak. Tapu ve Belediye hizmetlerinin etkin, hızlı, güvenli ve elektronik ortamda sunumu ile personelin iş yükünün azaltılması suretiyle çalışan ve vatandaş memnuniyeti da sağlanacak.