24 Ekim 2020
YUSUFELİ BELEDİYESİ SU BİRLEŞİMİ’NDE GEÇİCİ KÖPRÜ İNŞASINA BAŞLADI

16 Ekim 2020 182

Yusufeli Belediyesi, şehir içi geçişi minimize etmek için su birleşimi adı verilen alandan Barhal Çayı üzerine geçici köprü inşa çalışmalarına 12 Ekim tarihinde başladı.

Yusufeli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma ile Yusufeli Yeni Yerleşim yeri inşaatında çalışan şirketlerin Yusufeli çevre yolunu takip ederek şehir içine girmeden lojistik faaliyetlerini gerçekleştirmeleri için kullanımlarına sunulacak olan geçici köprü inşaatı başladı.

İlçe içi trafik yoğunluğunu azaltmak için tüm imkânları kullandıklarını dile getiren Başkan Aytekin,’’ Yeni Yerleşim yerinde çalışan şirketler çevre yol’undan gelerek Yeni Camii arkasından atölyeciler sitesi güzergâhını kullanıyorlardı. Bu da o bölgede trafik sıkışıklığına neden oluyordu. Ayrıca Merkez Viyadüğü inşaatı’nında hızlanarak devam ettiğini göz önüne aldığımızda bahsi geçen bölgenin trafik yükünü kaldıramayacağını gördük ve çalışmalarımıza başladık. Ekiplerimiz köprü inşaatını en kısa sürede bitirerek kullanıma hazır hale getirecekler.’’dedi.

30 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğinde olacak olan köprü’de 30 adet menfez kullanılacak. Yusufeli Merkez - Arıklı mahalleleri arasında Nurol-Gülsan inşaat tarafından 7/24 vatandaşın geçişine açık olan servis yolu inşa ediliyor.