19 Ağustos 2022
YUSUFELİ BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARINA YÖNELİK NELER YAPTI?

24 Haziran 2022 260

Yusufeli Belediyesi Sokak Hayvanlarına yönelik çalışmalarına devam ediyor. 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle yapılan çalışmalar ve rakamlar kamuoyuna açıklandı.

İlçe merkezi ve mahallelerde yer alan sokak hayvanlarının besleme, tedavi ve takip işlemleri Yusufeli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle 127 adet hayvana küpe ve mikroçip uygulaması yapıldı. Kısırlaştırılan Hayvan Sayısı 120 olarak kayıtlara geçti. Ayrıca 238 hayvana Paraziter Uygulaması, 119 Hayvana da Aşılama çalışması yapıldı.

Zabıta Amirliği gözetiminde yapılan çalışmalarda ilçenin 9 farklı noktasında bulunan besleme istasyonu ile sokak hayvanlarının beslenme gereksinimleri karşılanıyor.

Taşınma sürecinde olan Yusufeli İlçesi Yeni Yerleşim Yerinde bir adet hayvan barınağı yapma çalışmaları Belediye imkânlarıyla başladı. Barınağın yapılacağı alanın düzleme çalışması tamamlandı. DKMP Genel Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirilecek olan barınak için proje çalışmaları devam ediyor.