06 Ağustos 2020
YUSUFELİ BELEDİYESİ ŞEHİR MECLİSİ OLAĞAN KURULUNDA KOMİSYONLAR OLUŞTURULDU

02 Ocak 2020 589

Yusufeli Belediyesi Şehir Meclisi, 26 Aralık 2019 Perşembe günü Kadın Sanat ve Kültürevi’nde yapılan olağan kurulla toplandı.

Yusufeli Belediyesi’nin 2019 faaliyetlerden Kadın, Gençlik Meclisi çalışma gruplarından sonra Yusufeli Belediyesi Şehir Meclisi olağan kurulu 26 Aralık 2019 Perşembe günü Kadın Sanat ve Kültürevi’nde yapıldı.

Yusufeli Belediyesi Şehir Meclisi, 5393 sayılı Belediye kanununu 77. Maddesine istinaden Başkan Yardımcısı Süleyman TOPRAK’ ın koordinesinde Sivil Toplum Kuruluşları ve Şehir Meclisi Çalışma Grubu Yönetmeliği hazırlamak üzere meclis üyeleri Sinan KAÇMAZ, Ahmet DEMİRCİ ve Erol ÜNAL’ dan oluşan komisyon kurulmasına yönelik 02.07.2019 tarihli ve 35 meclis kararına istinaden hazırlanmış olup 03.09.2019 tarihli ve 45 sayılı Meclis kararı kabul edilerek yürürlüğe girmişti.

Yusufeli Belediyesi Şehir Meclisi, yerel düzeyde demokratik katılımın yaygınlaştırılması, hemşerilik hukuku ve ortak yaşam bilincinin geliştirilmesini, çok ortaklı ve çok aktörlü yönetişim anlayışının benimsenmesini sağlamak üzere kurulmuştur. İlçemize ilişkin temel stratejiler ve faaliyet planlarının belirlenmesinde, uygulama ve izleme süreçlerinde tüm ilçemizi kapsayan ortak bir aklın oluşturmasına katkıda bulunmayı amaçlayan Şehir Meclisi Çalışma Grubu yerellik ilkesi çerçevesinde katılımcılığı, demokrasiyi ve uzlaşma kültürünü geliştirmek üzere katkıda bulunmayı amaçlıyor. Programda konuşan Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp AYTEKİN, “Belediye olarak bu yıl ilçemizde sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarımız katılımıyla Kadın, Gençlik ve Şehir Meclisi çalışma grupları oluşturuyoruz. Amacımız ilçemizde yaşanan sıkıntıları birlikte çözüme kavuşturmaktır. Kadın ve Gençlik Meclisi çalışma gruplarımız geçtiğimiz haftalarda oluşturuldu. Bu gruplar kendi içerisinde kültür, sanat, spor ve sosyal yardım gibi birçok komisyon oluşturdu. Bu komisyonlar aracılığıyla çalışmalarını sürdürecekler. Şehir Meclisi çalışma grubundan bugün söz sahibi sizler olacaksınız. İlçemizde yaşanan sorunlar ve eksiklikleri meclisimizin oluşturacağı komisyonlar marifetiyle çözmeye ve yetkili birimlere iletmeye çalışacağız. Belediye olarak biz daha önceden bu çalışmayı Yusufeli Platformu başlığı altında yapmaya çalışmıştık. Bugün bu görevi Şehir Meclisi komisyonlarımız üstlenecek.” dedi.

Yapılan olağan kurulda Esnaf ve Turizm çalışma komisyonu, Gelir İyileştirici Çalışmalar Komisyonu, Kamu Yapılarını İnceleme Komisyonu ve Mevcut İlçe Merkezindeki Sorunlar ve Çözüm Önerileri  Komisyonları oluşturuldu.