26 Eylül 2018
YUSUFELİ BELEDİYESİ’NE YENİ CENAZE ARACI

05 Mart 2018 209

Yusufeli Belediyesi  cenaze nakil hizmetlerinde kullanılmak üzere yeni cenaze nakil aracını hizmete sundu.

Yusufeli Belediyesi tarafından ilçe merkezi ve 60 köye yönelik verilen cenaze hizmetlerinde aksaklık yaşanmaması ve özellikle de yaz aylarında cenaze nakillerinde daha iyi hizmet verebilmek için alınan araç, sıfır kilometre ve özel olarak dizayn edilmiş.

Belediye bünyesinde hizmet verecek olan yeni cenaze nakil aracı, alt üst olmak üzere iki bölmeden ve dört cenaze taşıma kapasitelidir. Araç içinde cenazeyi uzun süre muhafaza edebilmek için soğutucu 12-24 V motordan tahrikle çalışacak ve 35°-40° dış sıcaklıkta (-5, +10) arasında otomatik soğutabilecek şekilde tasarlanmıştır.

2009 yılından beri yenilenen ve sayısı artan araçlar ile vatandaşlara daha kaliteli hizmet vermeyi amaçladıklarını söyleyen Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp AYTEKİN, “Belediyemiz araç parkına kazandırdığımız soğutmalı cenaze nakil aracı ile vefat eden vatandaşlarımıza son görevimizi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Yusufeli Belediyesi olarak halkımızın en zor günlerinde yanında olmak, acılarını paylaşmak ve belediye olarak üzerimize düşen sorumluluğu eksiksiz yerine getirmek için yeni bir cenaze taşıma aracını belediyemiz araç parkına kattık. Yeni aldığımız bu araç, son derece modern dizayn edilmiş, ısı kaybını önleyici soğutma sistemine sahiptir.” dedi.

Yusufeli Belediyesi 2009 yılından beri araç parkını yeni araçlarla genişleterek ilçe halkının taleplerini karşılıyor ve belediye hizmetlerini aksatmadan yerine getiriyor.