25 Haziran 2019
YUSUFELİ BELEDİYESİ'NDEN TEMEL YANGIN BİLGİLERİ VE YANGIN EĞİTİMİ

17 Aralık 2018 203

Yusufeli Belediyesi personeline yönelik ‘Temel Yangın Bilgileri ve Yangın Çeşitleri’ konulu sertifikalı yangın eğitimi verildi.

15 Aralık Cumartesi günü Yusufeli Belediyesi Kadın Sanat Evi’nde yapılan ‘Temel Yangın Bilgileri ve Yangın Çeşitleri’ konulu eğitim programında  acil durumlarda personelin nasıl hareket etmesi gerektiği konusunda teorik ve pratik eğitim verilirken, olası bir yangın veya tehlike anında ne yapmaları gerektiği de uygulamalı olarak gösterildi.

Yangın eğitimini Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği adına Trabzon Büyükşehir Belediyesi İftaiye Daire Başkanlığı İtfaiye Çavuşu 1. Seviye Eğitmen Emin UZUN ve yardımcısı Erdinç YILDIRIM tarafından verildi. 2 saat süren teorik eğitimin ardından Yusufeli Belediyesi itfaiye binasında, yangın söndürme tatbikatı yapıldı. Eğitimde; yanma çeşitleri, yanma ve yangın bilgisi, yangın sebepleri ve etkenleri, yangın önleyici tedbirler, yangın sınıfları, yangın belirtileri ve safhaları, yanma ürünleri, yangın yerindeki tehlikeler, söndürme metotları, yangın söndürme de kullanılan maddeler, haberleşme ve ihbarın alınması gruptan hareket konularında bilgi verildi.

Yusufeli Belediye Başkan Yardımcısı Erkin TOKGÖZ eğitimin ardından yaptığı açıklamada,  “Belediye personelimiz ve gönüllü itfaiyecilerimizin herhangi bir yangın durumunda donanımlı bir şekilde yangına müdahale etmesi hayati önem taşıyor. Bu nedenle eğitim çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Yapılan bu eğitim programının itfaiyecilerimiz ve ilçemiz için hayırlı olmasını diliyor, Trabzon Büyükşehir Belediyesi İftaiye Daire Başkanlığı’na teşekkür ediyorum .” dedi.

Temel Yangın Bilgileri ve Yangın Çeşitleri konulu sertifikalı eğitimine 47 belediye personeli ve 6 gönüllü itfaiyeci olmak üzere toplamda 53 kişi katıldı. ‘Temel Yangın Bilgileri ve Yangın Çeşitleri’ konulu eğitim programında katılımcılara sertifika verildi.