24 Mart 2019
YUSUFELİ BELEDİYESİ’NDEN 'SIFIR ATIK' PROJESİNE DESTEK

12 Aralık 2018 202

Yusufeli Belediyesi tarafından 'Sıfır Atık' projesi kapsamında tüm resmi kurum, kuruluşlar ile okullara geri dönüşüm kutuları dağıtıldı.

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp AYTEKİN yapmış olduğu açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan "Sıfır Atık Projesi" uygulaması kapsamında ilçede bulunan tüm resmi kurum, kuruluşlar ile okullara geri  dönüşüm  kutuları dağıtıldığını belirterek; “Sıfır Atık Projesi, vatandaşlarımızın da göstereceği duyarlıkla çevreyi koruma açısından büyük önem arz edecektir. İlçemizde bulunan tüm resmi kurumlar ve İlçe Milli Eğitim aracılığıyla okullara toplamda 55 takım sıfır atık kutusu gönderdik. Okullarımızda hedefimiz öğrencilerimize çevre bilincini aşılamak ve çevreye duyarlı birer birey olarak yetişmelerini sağlamaktır.” dedi.

Belediye sınırları içerisinde oluşan kağıt, cam, plastik ve metal atıkların toplanması işini yürüteceklerini söyleyen Yusufeli Belediyesi Fen İşleri Müdürü İbrahim ÖZDEMİR, “'Sıfır Atık' projesi kapsamında Yusufeli Devlet Hastanesine 5 takım, Kılıçkaya ASM’ ye 1 takım, Yusufeli ASM’ ye 1 takım, Sarıgöl ASM’ ye 1 takım, Gençlik Spor İlçe Müdürlüğüne 2 takım, İlçe Emniyet Amirliğine 1 adet, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne 25 takım, Orman İşletme Müdürlüğüne 2 takım, İlçe Tarım Müdürlüğüne 2 takım, İlçe Jandarma Komutanlığına 2 takım, İlçe Özel İdare Müdürlüğüne 2 takım, İlçe müftülüğüne 2 takım, Hükümet Konağına 3 takım ve ilçede bulunan bankalara 1 er takım olmak üzere toplamda 55 adet sıfır atık kutusu gönderdik. Geri dönüşümü mümkün olan atıkları kaynağında ayrı toplayarak projenin daha etkili ve verimli olmasını amaçlıyoruz. Atık toplama işi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından “Tehlikesiz Atıklar Toplama-Ayırma Belgesine sahip olan lisanslı bir firma tarafından yürütülmektedir. Firma topladığı atıkları bir depoda muhafaza ederek geri dönüşüm için lisanslı tesislere ulaştıracaktır.” dedi.