18 Ekim 2017
YUSUFELİ BELEDİYESİ’NDEN KÖPRÜ IŞIKLANDIRMASI

20 Eylül 2017 38

Yusufeli Belediyesi ilçe merkezinde bulunan köprülere dekoratif LED aydınlatma sistemiyle aydınlattı.

Yusufeli Belediyesi tarafından Ersis Caddesi güzergâhının trafik yoğunluğunu azaltmak ve yaya ulaşımını kolaylaştırmak için Kananet Mahallesi ve Çakaloğlu Caddesi arasında yapılan halat köprü ve Pazar yolu ile Atölyeciler Caddesi arasında bağlantıyı sağlayan çelik köprü dekoratif LED aydınlatma sistemiyle aydınlattı.

Enver Paşa Caddesi ve Demirçubuk Mahallesi’nde Bulunan Asma Köprüler Onarıldı

Enver Paşa Caddesi ve Ersis Caddesi arasında bağlantıyı sağlayan asma köprünün sarkık vaziyette olan halatları değiştirildi, çürümüş olan tahtalarda yenilenerek güvenli hale gelen asma köprü onarımında 18 m³ kereste kullanıldı.

Yusufeli belediyesi Demirçubuk Mahallesinde bulunan asma köprü onarımını da yapıyor. Köprü onarımında 16 m³  küp kereste ve araç geçişinde kalasların tekrardan tahrip olmaması için 44 metrekare demir tabla kullanılacak. Köprünün taşıyıcı halatlarının asık olan kenarları  gerdirilerek köprü sağlamlaştırılacak.

Başkan Aytekin, aydınlatma sistemlerinin günlük yaşamın bir parçası olduğunu belirterek, “Mahallelerimizin birbiriyle bağlantısı sağlayan köprülerimizin aydınlatmasını yaparak ilçemizin görselliğini arttırıyor, köprülerin onarımıyla da ilçe halkının emniyeti sağlıyoruz. Yeni aydınlatmalarımız ilçemize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Yusufeli Belediyesi tarafından daha önceden de Demirçubuk ve Hamzet Mahallesinde bulunan halat köprülerin onarımını yapmıştı.