25 Ağustos 2019
YUSUFELİ BELEDİYESİ’NDEN KEÇEVET’E SULAMA HAVUZU

29 Temmuz 2019 202

Yusufeli Belediyesi Keçevet Mevkiinde bulanan tarımsal alanda vatandaşların kullanımı için havuz çalışması yaptı.

Baraj nedeniyle sular altında kalacak olan Yusufeli’ne yeni sosyal tesisler kazandırmayı amaçlayan Yusufeli Belediyesi Seyir Tepesi Turizm Gelişim Alanı tesisinin alt yapı çalışmalarına devam ediyor.

Baraj kodu üzerinde kalacak sosyal tesis alanında su İsale hattı yapıldı. Keçevet mevkiinin üstünde bulunan su kaynağının Seyir Tepesi alanında kullanılması için çalışma yapılırken ayrıca vatandaşların tarımsal alanda kullanmaları için de Yusufeli Belediyesi tarafından havuz yapıldı.

Keçevet mevkiinde yaklaşık 600 m’lik mesafeden, 40’lık boruyla taşınarak  120  m³’lük havuz yapıldı. Keçevet’te bulunan baraj gölü üzerinde kalacak yaklaşık 3 hektarlık alanın sulaması 120  m³’lük havuzla yapılacak.

Aynı bölgede Yusufeli Belediyesi’nin mezarlık yapım çalışması da devam ediyor.