08 Nisan 2020
YUSUFELİ BELEDİYESİ, KORONA VİRÜSE KARŞI ÖNLEMLERİNİ ARTIRMAYI SÜRDÜRÜYOR

18 Mart 2020 191

Yusufeli Belediyesi Veteriner İşleri ve Zabıta Müdürlüğü koordinesinde korona virüsüne karşı ilçe merkezinde yer alan fırın, pastane ve lokantalara bilgilendirme yapıldı.

Yusufeli Belediyesi Veteriner İşleri ve Zabıta Müdürlüğü koordinesinde Yusufeli İlçe Emniyet Müdürlüğü, Yusufeli Toplum Sağlığı Merkezi Yusufeli Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile beraber ilçe merkezinde yer alan lokanta, pastane ve fırınlarda korona virüsüyle ilgili bilgilendirme yapıldı. Yapılan bilgilendirme de Yusufeli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mehmet AKILLI, “Yaptığımız bilgilendirmelerde korana virüsünün buluşma riskini ortadan kaldırmak için iş yerlerinde müşteriyle para alışverişlerinde eldiven kullanmak, para yerine kredi kartı kullanılması tavsiye ettik. Ayrıca iş yeri sahiplerine; kapı kolları ve musluk başlarına, masa sandalye ve tezgah gibi bölümlerin sık sık dezenfektan madde ile silinmesini, iş yerlerine gelen müşterilerin ayrı ayrı masalarda oturtulması ve masa aralıklarının en az 1,5 metre aralıklı olması noktasında uyarılarda bulunduk. ” dedi.

Ayrıca Yusufeli Belediyesi Veteriner Müdürlüğü ekipleri koordinesinde bugün yine İlçe merkezi ve mahallelerinde temizlik ve dezenfeksiyon çalışması İlçe Karayolları Şefliği, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Tarım Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Yusufeli Devlet Hastanesi, İlçe Orman İşletme Şefliği, SGK, Yusufeli Taksi Durağı, İtfaiye, Yusufeli Güreş Eğitim Merkezi, Mehmet Sosanoğlu Kapalı Spor Salonu, İlçe Öğretmenevi, Yusufeli Belediyesi Yaşlı Konukevi, İlçe mezbahana binası ve Muhtarlık binası ve parklarla devam etti.

Yusufeli Belediyesi Yaşlı Konukevi’ne Corana Virüsü Bilgilendirilmesi Yapıldı

Yapılan bilgilendirme gezisi, Yusufeli Belediyesi Yaşlı Konukevi’yle devam etti. Yaşlı Konukevi’nde kalan 9 yaşlıya konukevinden zorunlu olmadıkça çıkmaları konusunda uyarılar bulunuldu. Yaşlı Konukevi’nin temizliğinin ve dezenfektesini çok iyi yapılması konusunda çalışanlara uyarıldı.