20 Nisan 2018
YUSUFELİ BELEDİYESİ DEREKAPI MEVKİİNDE İKİNCİ BİR SU POMPASI EKLEDİ

27 Aralık 2017 183

Yusufeli Belediyesi ilçe merkezi Derekapı Mevkiinde sondaj yapılan alana ikinci bir su pompası ekledi.

Yusufeli Belediyesi Derekapı Mevkiinde sondaj yapılan alana ikinci bir su pompası daha kurarak ilçe merkezinde baraj çalışmaları nedeniyle yaşanan su kesintisini en aza indirmeyi amaçlıyor. İlçe merkezi Derekapı Mevkiinde bulunan depoya Dutdere ve Kuzeypınar’a cazibeli hatlarından gelen suların baraj çalışmaları nedeniyle tahrip olması ek su kaynağına ihtiyaç duyuldu. Daha önce su sondajı yapılan kuyuya pompa bağlan tısı yapılarak ek su temini sağlandı. Yapılan ölçümler neticesinde yeni açılan su sondaj kuyusundan 20-25 litre/sn debi elde edildi. Bu çalışmalara ek olarak ilçeye giren su miktarını ölçebilmek ve depolardaki su seviyelerini takip edebilmek için yeni bir sistem kuruldu. Kurulan bu sistem, 5 dakikada bir internet tabanlı bir adrese veri göndererek şehre giren su miktarı ve depolardaki seviyeleri takip etme imkânı sağlayacak. Yapılan ölçümlere göre Yusufeli ilçesine saniyede ortalama 50 litre su girişi olduğu tespit edildi.

Bu sistemi kurabilmek için depo çıkışlarına elektronik sayaç ve her bir depo için ayrı bir kulübe yapıldı.