21 Ocak 2020
YUSUFELİ BELEDİYE MECLİSİ ARALIK AYI TOPLANTISINI YAPTI

13 Aralık 2019 290

Yusufeli Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Eyüp Aytekin başkanlığında yapıldı.

Aralık ayı olağan meclis gündeminin tetkikinin ardından kasım ayı meclis karar özetleri okundu. Gündemin diğer maddeleri olan Devlet memurlarına verilecek olan Sosyal denge tazminatı sözleşmesi konusunda Belediye Başkanına yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi. gündemin diğer maddesi Yusufeli Belediyesi 2020 yılı vergi harç ve tarifelerinin belirlendi. 2020 yılı vergi ve harç tarifeleri kapsamında; belediyece Yaptırılan İşler İçin iş bitirme belgesi talep edenlerden alınacak ücretler, Yapı ruhsatı için alınacak harçlar, Yapı kullanma ruhsatı için alınacak harçlar, Özel İmar durumu çıkarılmasında alınacak ücret, Su ve kanalizasyon tamir ücreti, Belediyeye ait iş makinelerinin çalışma ve nakliye ücretleri, Et kesim, muayene ve denetim ücreti tarifesi, İtfaiye Memurluğu ücret tarifesi, Cenaze hizmetleri tarifesi, 2020 Yılı ilan ve reklam vergisi, 2020 Yılı için eğlence vergisi, İşgal Harcı, Tatil günlerinde çalışma harcı, 2020 Yılı için işyeri açma izin harcı, 2020 Yılı için mesul müdürlük ücreti, Yusufeli Belediyesi S Plaka harç ücretleri, Ticari taksiler için her yıl alınan durak harcı, Durak yerleri harç parası ve Yusufeli Terminali ücret tarifesi, D4 Yetki belgesi ücreti, Dolmuş ücretleri, 2020 Yılı T plaka taksi devir temlik ücreti, 2020 Yılı su tarifeleri, Memur itfaiye ve zabıta personeline 2020 yılında verilmesi gereken maktu ücret, Belediyeye ait işyerlerinin 2020 yılı kıra artışı, Belediyeye ait sosyal konutların 2020 yılı kira artışı, 2020 Yılı ilan tarifesi, Sözleşmeli personel (avukat) çalıştırılması, Sağlıklı Yaşam Merkezi, Kadın Sanat Evi ve  Kültür Evi yiyecek, içecek ve diğer tarifeler, Yüzme Havuzu Tesisleri ve Tenis Kortunun ücret tarifeleri belirlendi. Genel olarak %10 nisbetinde artış verilmesine ve ek bütçenin onaylanmasına oy birliğiyle karar verildi.

Yusufeli Belediyesi meclis kararları onaylandıktan sonra ilan panosuna asıldığı gibi, Yusufeli Belediye resmi web sitesi olan www.yusufeli.bel.tr adresindeki kurumsal menüsü altında yayınlanıyor.