08 Nisan 2020
YUSUFELİ BARAJI VE HES AYLIK KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI

06 Mart 2020 235

Artvin Valisi Yılmaz Doruk başkanlığında “Yusufeli Barajı ve HES Aylık Koordinasyon toplantısı” 5 Mart 2020 Perşembe günü Limak Şantiyesi’nde yapıldı.

Basına kapalı yapılan toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Vali Yılmaz Doruk, Yusufeli Barajı ve HES’in Türkiye’nin en önemli prestij projelerinden birisi olduğunu söyledi. Baraj inşaat çalışmalarının bir bütün olarak aralıksız sürdüğünü kaydeden Vali Doruk, “Yusufeli Baraj inşaatının 4’te 3’ü tamamlanmış olup bugün itibariyle yüzde 76 oranında fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Planlanan süreçte adım adım sona doğru ilerliyoruz.” dedi. Toplantıya, Yusufeli Barajı ve HES Kontrol Şube Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılan toplantıya, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Kasap, Yusufeli İlçe Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin,  DSİ 26. Bölge Müdürü Celal Tokalak, Karayolları 10. Bölge Müdürü Mehmet Aşık, Ak Parti İl Başkanı Fatih Tahtalı ve ilgili kurum müdürleri katıldı. Konuyla ilgili bilgi veren Başkan AYTEKİN, “Sayın Valimiz Başkanlığında aylık koordinasyon toplantıları yapıyoruz. Bu koordinasyon toplantıları sonrası ilçe merkezimizde ‘Halkla İlişkiler Bürosu’ oluşturuldu. Vatandaşlarımız dilek, temenni ve sorunlarını bu büroya aktarıp gerekli bilgileri alabilirler.  Sayın Valimize çok teşekkürlerimi sunuyorum.Viyadük yapımıyla ilgili çalışmaların devam ediyor. Bundan önce yetkililer ne ifade ettilerse iş akışı da öyle olacak. Prafabrik ev, okul çalışmaları devam ediyor. Su ihalemiz yapıldı. İşe başlamak için sürecin bitmesini bekliyorlar. Yeni konut ihaleleri içinde hazırlıklar devam ediyor. Şuana kadar 1068 konut yapım işi yapılmış ya da ihale edilmiş durumda. Orman Bölge Müdürlüğümüzün ağaçlandırma çalışmaları yapıyor. Köy yerleşim yerleriyle ilgili mimari projeler çalışıyor. Alanların ihale hazırlıkları yapılıyor. Geleceğe dönük gelir getirici çalışmalar konusunda kurumların gündeminde. İnşallah hep birlikte güzel sonuçlar alacağız.” dedi.

Yapılan toplantının ardından Vali Doruk ve beraberindeki heyet Yusufeli Yeni Yerleşim Yerine giderek burada incelemelerde bulundu.