24 Mayıs 2019
YUSUFELİ AKARSU SLALOM BAHAR KUPASI YARIŞLARI NEFES KESTİ

21 Nisan 2019 172

Geleneksel Derekapı Festivali etkinlikleri kapsamında Yusufeli Akarsu Slalom Bahar Kupası Yarışları, Yusufeli Kano Parkurunda yapıldı.

Barhal Çayı üzerindeki 350 metrelik yapay kano parkurunda gerçekleştirilen yarışlara Artvin, Tunceli, Rize, Trabzon ve Ankara’dan 7 takım, 59 sporcu katıldı.

K1 ve C1 tekne sınıflarında "Büyük Erkekler-Büyük Kadınlar", "Genç Erkekler-Genç Kadınlar", "Yıldız Erkek- Yıldız Kadınlar" kategorilerinde yarışan sporcular 6’sı ters toplam 21 kapının bulunduğu parkurda zaman zaman yağan yağmur ve soğuk havaya aldırış etmeden dereceye girmek için kürek çekti.

Yarışlar Yusufeli Belediyesi Spor Kulübü sporcuları Büyük Erkek K1, Yıldız Erkek C1 ve Yıldız Erkek K1 kategorilerinde birinci oldu.

Büyük Erkek K1 kategorisinde; Yusufeli Belediyesi Spor Kulübü’nden Mustafa Arda Acar birinci, Rize Adrenalin Spor Kulübü’nden Tarık Tuğcu ikinci, Yusufeli Belediyesi Spor Kulübü’nden Yusuf Emir Ertek üçüncü oldu.

Büyük erkek C1 kategorisinde; Artvin Gençlik Spor Merkezinden Dursun Can Karaduman birinci, Rize Adrenalin Spor Kulübünden Tarık Tuğcu ikinci, Pertek Belediyesi’nden Berkay Bulur üçüncü oldu.

Büyük Bayan C1 kategorisinde; Rize Adrenalin Spor Kulübü’nden Kader Korkmaz birinci, Rize Adrenalin Spor Kulübü’nden Cennet Ayhan ikinci, Yusufeli Belediyesi Spor Kulübü’nden üçüncü oldu.

Genç Bayan K1 kategorisinde; Rize Adrenalin Spor Kulübü’nden Rabia Arslan birinci, Yusufeli Belediyesi Spor Kulübü’nden Melike Topçu ikinci ve Elif ARSLAN üçüncü oldu.

Genç Erkek K1 kategorisinde; Rize Adrenalin Spor Kulübü’nden Kamil Kaçar birinci,  Yusufeli Belediyesi Spor Kulübü’nden Enes Tokgöz ikinci ve Emir Toprak üçüncü oldu.

Yıldız Erkek C1 kategorisinde; Yusufeli Belediyesi Spor Kulübü’nden Muhammet Ali Köse birinci ve Furkan Polat ikinci, Çaykur Rize Spor Kulübünden Emir Fazıl Yazıcı üçüncü oldu.

Yıldız Erkek K1 kategorisinde; Yusufeli Belediyesi Spor Kulübü’nden Furkan Polat birinci, Haccettepe Spor Kulübü’nden Bahadır Karaduman ikinci, Yusufeli Belediyesi Spor Kulübü’nden Şevket Kaya üçüncü oldu.

Yıldız Bayan K1 kategorisinde; Beşikdüzü Yelken Spor Kulübü’nden Büşra Güdü birinci, Yusufeli Belediyesi Spor Kulübü’nden Fadime Kurt ikinci ve Duygu Beyaz üçüncü oldu.

Yarışları Yusufeli Belediye Başkan Vekili Hikmet Keleş, Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı, Yusufeli Belediyesi Spor Kulübü Başkanı ve Türkiye Kano Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp Aytekin, Belediye Meclis Üyeleri ve kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.