08 Aralık 2021
VEFATININ 83. YILDÖNÜMÜNDE GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ANILDI

10 Kasım 2021 107

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 83. Yıldönümü anısına Yusufeli Anıt Meydanında ve Yusufeli Şehit Salih Hüseyin Parça Anadolu Lisesinde bugün anma programları düzenlendi.

Anma programları saat 09.05’de sirenlerin çalınmasıyla başladı. Akabinde Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı Çelenklerinin Atatürk Anıtı önüne bırakılması ile devam etti. Program Şehit Salih Hüseyin Parça Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen şiir ve oratoryo gösterileri ile sona erdi.

Törene katılan Belediye Başkanımız Eyüp Aytekin;” Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 83. Yıldönümünde rahmetle ve minnetle anıyorum. Bu vesileyle bu toprakları bizlere vatan kılmak için kahramanca mücadele ederek canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum.”dedi.

Düzenlenen programa; Yusufeli Kaymakamı Hüseyin Kaptan, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Ak Parti Yusufeli İlçe Başkanı İbrahim Alkan, MHP Yusufeli İlçe Başkanı Hüseyin Çakaloğlu, kurum amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.