21 Ekim 2018
VAN'DAKİ TÜRKİYE RAFTİNG ŞAMPİYONASI SONA ERDİ

19 Eylül 2018 118

Van’ın Çatak ilçesinde ilk kez düzenlenen Türkiye Rafting Şampiyonası, üçüncü ayak yarışları tamamlandı.

Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonunca Van’ın Çatak ilçesinde 12-16 Eylül 2018 tarihlerinde yapılan R4 Rafting Türkiye Şampiyonası 3. Ayak yarışları tamamlandı. Çatak Kaymakamlığı ve Belediyesince desteklenen şampiyonanın son gününde, çeşitli yaş gruplarında 59 ekip, Çatak Çayı’nda kıyasıya rekabet etti. Yusufeli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün 8 sporcuyla katıldığı yarışlarda sporcularımız derece alamadı.

Yarışmada, Open Mix kategorisinde; Muğla Sarsala birinci, Rize Güneysu ikinci, İstanbul Göztepe Spor Kulübü üçüncü oldu. Open Man kategorisinde; Muğla Dalaman Belediyesi birinci, Düzce Belediyesi ikinci, Rize Ali Paşa Spor Kulübü üçüncü oldu. Open Women Tunceli Pertek Belediyesi birinci, Muğla Sarsala ikinci, İstanbul Küçükyalı Spor Kulübü üçüncü oldu.  U 23M kategorisinde Rize Çaykurspor Kurumu birinci, Düzce Belediyesi ikinci, Van Çatak Belediyesi üçüncü oldu. U19M  kategorisinde Rize Çaykurspor birinci, Rizespor Kulübü ikinci, Hakkâri Cilo A takımı üçüncü oldu. U19W1 kategorisinden İstanbul Göztepe birinci, Muğla Dalaman Belediyesi ikinci, Kayseri Yahyalı Belediyesi üçüncü oldu.

Rafting takımımız bundan sonra da yarışlarda ilçemizi temsil etmeye devam edecek.