23 Eylül 2019
“Vadi’nin Derinliklerinden Kaçkar’ın Zirvesine Gençlik Yürüyüşü”

01 Eylül 2019 164

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla “Vadi’nin Derinliklerinden Kaçkar’ın Zirvesine Gençlik Yürüyüşü” gerçekleştirildi.

Yusufeli Belediye Başkanlığı, Yusufeli Belediyesi Spor Klubü, Yusufeli Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü, Yusufeli Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Spor Kulübü ortaklaşa olarak; 30 AğustosZafer Bayramı için Kaçkar dağına zirve tırmanışı ve büyük deniz gölünde rafting ve kano şenliği etkinliği düzenledi.

Bu yıl 2.si hazırlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı programına çok sayıda doğa sever katıldı.

29 Ağustos sabahı 09:30 da Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin’in katılımcılara yaptığı kısa bir konuşmasının ardından Kaçkar zirveye asılacak bayrağı teslimi sonrasında yaklaşık 180 genç, doğa sever ve dağcı saat 10:00 da Yusufeli Belediyesi’nin tahsis ettiği araçlarla Yaylalar Köyü Olgunlar Mahallesine doğru yola çıktı, oradan da yürüyerek Dilber Düzü’ne ulaşan katılımcılar akşam burada kamp kurdu.

Dilber Düzü kamp alanında geceleyen katılımcılar, akşam yemeği ve semaverde yapılan çayları içtikten sonra yakılan meydan ateşi etrafında çalan tuluma eşlik ettiler.

30 Ağustos sabahı saat: 04:00 da,  25 kişi ile birlikte kulüp rehberi ve bir dağcı artçılığında Kaçkar zirvesine zafer tırmanışı gerçekleştirildi. Zirvede hep birlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından zirvedeki yıpranan Türk Bayrağı da yenisi ile değiştirildi.

Aynı saatlerde Kaçkar deniz Gölü’ndeki etkinliğe ulaşan katılımcılar gençlik Spor ilçe müdürü Fatih Kırbıyığın komutuyla bütün şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunduktan sonra topluca istiklal marşını okudular.

Günün anlam ve önemine binaen başkan Aytekin yaptığı konuşmada ”Ağustos ayının bizim milletimizin zaferler ayı olduğunu belirterek hayatınızın hangi aşamasında olursanız olun mutlaka bu zaferleri hatırlayın ve kutlayın. Bu Toprakları bize vatan yapan bizi millet yapan bu zaferlerimizdir. Hepinizin zafer bayramını kutluyorum dedi. Artvin Milletvekili Erkan Balta da yaptığı konuşmada; 1071’de başlayan Anadolu maceramız başkomutanlık meydan muharebesi ve akabinde 15 Temmuz direnişi ile devam etmiştir. Bu anlamlı günde Kaçkar’ın zirvesinde sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyorum hepinizin bayramını tebrik ediyorum dedi.

Kaçkar Deniz Gölünde bu yıl 2.si yapılan kano ve rafting gösterilerine eşlik eden katılımcılar çalınan tulum eşliğinde halay çektiler.  Deniz gölünde çalınan tulum telsiz aracılığıyla Kaçkar zirvede bulunan ekibe de dinletilerek, Kaçkar zirve tırmanışını gerçekleştiren katılımcıların da Kaçkar Deniz Gölünde çalınan tuluma eşlik etmeleri sağlandı.

3400 rakımda Türkiye’nin en büyük gölü olan Kaçkar Büyük Deniz Gölü’ndeki şenliğe Artvin Ak Parti Milletvekili Erkan Balta, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, beraberinde kurum amir  ve müdürleri ile 155’i aşkın genç, dağcı ve doğa sever vatandaş katılım sağladılar.