19 Ağustos 2022

16 Temmuz 2022 218

#TÜRKİYEAŞKINA

YUSUFELİ’NDE 15 TEMMUZ RUHU MEYDANLARDAYDI

15 Temmuz hain darbe girişiminin altıncı yıldönümünde Yusufeli Atatürk Anıtı önünde düzenlenen programla 15 Temmuz Şehitleri anıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri,  Yusufeli Atatürk Anıtı önünde düzenlenen programla başladı. 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış ve protokol konuşmaları yapıldı. Yusufeli Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Toprak yaptığı açılış konuşması sonrasında protokol konuşmalarına geçildi.

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin,”Değerli kardeşlerim bu topraklar hakikaten bedeli ağır topraklar. Ne bu ilk ne de son ihanet olacaktır. Çünkü tarih hakikaten tekerrürden ibarettir. Bugün 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü vesilesiyle burada toplanmış bulunmaktayız. Bizim peygamber ocağı dediğimiz şanlı ordumuzun üniformalarıyla bizlere kurşun sıkıldı. Tabi bu bizim tarihimizde ilk değildi. Selçuklular döneminden Karmatiler aynı bu çeteler gibi o gün de Selçuklu devletini yıkmaya çalıştılar. Osmanlı dönemine geldiğimizde yine aynı yapılaşmaların ortaya çıktığını gördük. Geldik onun tekrarını Cumhuriyet tarihinde 2016 da tekrar yaşadık. Değerli hemşehrilerim bize düşen geçmişten ders almak. Dün olduğu gibi yarında Fetö gibi benzeri yapılaşmalar olacaktır. Uyanık olmak, onların yaşamasına fırsat vermemek gerekiyor. Bizim kardeşlerimiz gerek Dursun Acar’ın gerek Erol İnce’nin silah arkadaşlarıyla konuştuğunuzda onların birer kahraman olduklarını görüyor, duyuyoruz. Dursun Acar’ı, Erol İnce’yi Necati Sayın abimizi ve Zeynep Sağırı rahmetle anıyorum. Bu vesileyle vatan uğruna ebediyete irtihal etmiş Aziz Şehitlerimizi rahmetle, Kahraman Gazilerimizi minnetle yâd ediyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi korusun.”dedi.

Etkinlik programında konuşan Yusufeli Kaymakamı Hüseyin Kaptan;” Değerli Şehit ailelerimiz ve kıymetli Yusufelili hemşerilerim. Bundan 6 yıl önce bugün bu saatlerde Fetö mensuplarınca ülkemiz hain bir darbe girişimi ile karşı karşıya bırakıldı. Bu girişim Sayın Cumhurbaşkanımızın feraseti, milletimizin dirayeti ve vatansever güvenlik güçlerimizin gayreti ile püskürtüldü. Bu sayede aziz milletimiz darbeci zihinlere ve arkasındaki karanlık odaklara Cumhuriyetin kazanımları olan Demokrasi ve Milli İradeden asla taviz verilemeyeceğini ilan etmiştir. Asil milletimizin geleceğine kast eden tüm hainler 15 Temmuz gecesi unutulmaz bir ders almışlardır. Bu vesileyle vatan uğruna ebediyete irtihal etmiş Aziz Şehitlerimizi rahmetle, Kahraman Gazilerimizi minnetle yâd ediyorum.”dedi.

Yapılan protokol konuşmaları sonrasında öğrenciler tarafından kahramanlık şiirleri ve 15 Temmuz video gösterileri ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ulusa sesleniş konuşması katılımcılara dinletildi. Akabinde İmam-hatipler tarafından kaside dinletisi gerçekleştirildi. Program, Yusufeli Müftüsü Mustafa Doğan tarafından yapılan dua ile sona erdi. Programda katılımcılara Yusufeli Belediyesi tarafından Dondurma, Kek, Meyve Suyu, Çay ve Aşure ikram edildi.