20 Nisan 2018
STK’LARLA KAHVALTI

23 Mart 2018 82

Yusufeli STK temsilcileri ve Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp AYTEKİN Yusufeli Belediyesi Kültürevi’nde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltıya Yusufeli Belediye Başkanı,Yusufeli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı ve yönetimi, Yusufeli Esnaf ve Sanatkâr Odası Başkanı ve yönetimi, Yusufeli Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı ve yönetimi, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, merkez mahalle muhtarları, muhtarlar mirlik başkanı ve ilçede bulunan yerel basın temsilcileri katıldı. Yusufeli’nde yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantı da Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp AYTEKİN, yeni ve yeniden seçilen oda başkanları ve yönetimlerine başarılar dileyerek daha önce Yusufeli Platformu olarak yapılmış olan toplantıların sorunların çözümü noktasında çok önemli katkısı olduğunu söyledi.

STK temsilcileri söz alarak, içinden geçtiğimiz süreçte bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte hareket ederek ve Yusufeli Platformu toplantılarını mutlaka yapılması gerektiğini ifade etti.

Yusufeli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Mehmet EĞİLMEZ, “Bugüne kadar yaşanan süreçlerde hep birlikte hareket ettik. Esnafımızın talepleri doğrultusunda hareket etmeye çalıştık. Bundan sonra da katkı vermeye devam edeceğiz.”

dedi.

Yusufeli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Fevzi POLAT, “Bizde yapılan çalışmaları takdir ediyor, daha iyisini yapılması için birbirimize destek olmamız gerektiğine inanıyoruz.”dedi.

Yusufeli Esnaf ve Sanatkâr Odası Başkanı Mehmet Bülent ÖZDEMİROĞLU, “Serzenişlerimiz olursa bunların sebebi canımızın yandığındandır. Bizim derdimiz en az zararla vatandaşlarımızı yeni yurtlarına nakledilmesidir. Tabi ki Yusufeli için hep birlikte çalışmalıyız.” dedi.

Kamulaştırma, yeni yerleşim, karayolları, baraj, iskan ve viyadük konusunda katılımcıların sorduğu sorular Başkan AYTEKİN, tarafından cevaplandırıldı.

Yusufeli Platformu adıyla sivil toplum örgütleri, belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyelerinden oluşan sivil toplum çalışması geçtiğimiz yıllarda maden alanları, Yusufeli’nden önce baraj projelerinden etkilenen Hasankeyf, Halfeti ve Samsat ilçelerine geziler yapılmış, katılımcılardan gezilerle ilgili gözlem ve önerilerini rapor halinde belediyeye sunulmuştu.