19 Kasım 2019
SPORCULARIMIZ RAFTİNG DÜNYA ŞAMPİYONASINA KATILMAYA HAK KAZANDI

17 Nisan 2019 291

11-14 Nisan tarihleri arasında Tunceli Munzur Çayı’nda düzenlenen R4 Rafting Türkiye Şampiyonası sona erdi.

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu (GOSBF) Rafting Asbaşkanlığı ve Tunceli Valiliğince organize edilen şampiyona, Munzur Çayı üzerindeki Mavi Köprü mevkisinde oluşturulan parkurda erkek açık yaş, kadın açık yaş ve karışık açık yaş olmak üzere 3 kategoride tamamlandı.

8-13 Haziran’da Tunceli’de düzenlenecek Rafting Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek milli takım kadrosunu belirlemek için düzenlenen şampiyonada sporcular, debisi yüksek Munzur Çayı’nda zaman zaman zorlu anlar yaşadı.

Türkiye'nin 50 şehrinden yaklaşık 400 sporcunun katılımıyla Tunceli'de düzenlenen R4 Rafting Türkiye Şampiyonası’na Yusufeli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nden 12 sporcu katıldı. 55 takımın yarıştığı Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım seçmelerinde Yusufeli  Belediyesi Spor Kulübü sporcuları ik 4’e girerek 8-13 Haziran’da yapılacak olan Rafting Dünya Şampiyonasına katılma hakkı kazandı.

Oldukça çekişmeli mücadelelere sahne olan yarışlarda;

Erkek Açık Yaş (Open Man) kategorisinde; Çaykur Rize Spor birinci, Rize Spor Kulübü ikinci, Düzce Belediye Spor Kulübü üçüncü, Yusufeli Belediyesi Spor Kulübü dördüncü oldu.

Kadın Açık Yaş (Open Women) kategorisinde; Pertek Belediyesi Spor Kulübü A birinci, Pertek Belediyesi Spor Kulübü B ikinci, İstanbul Üniversitesi Spor Kulübü üçüncü, Dalaman Belediyesi Spor Kulübü dördüncü oldu.

Karışık Açık Yaş (Mix) kategorisinde; Güneysu Spor Kulübü birinci, Rize Spor Kulübü ikinci, Dalaman Belediyesi Spor Kulübü üçüncü ve dördüncü oldu.

Kafile başkanı ve antrenör olarak Yusufeli Belediyesi spor sorumlusu Mehmet TÜYLÜ sporculara eşlik etti.