26 Mayıs 2019
SPORCULARIMIZ 3 KATEGORİDE BİRİNCİ OLDU

13 Mart 2019 203

Türkiye Kano Slalom Federasyonunun 2019 faaliyet programında yer alan Şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi Akarsu Kano Slalom Kupası yarışları 09/10 Mart 2019 tarihlerinde Rize/Ardeşen Kano Parkurunda yapıldı.

Rize'de makamında geçtiğimiz Aralık ayında bir polis memuru tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi anısına Ardeşen ilçesinde Akarsu Kano Slalom Kupası düzenlendi. Fırtına Vadisi’nde düzenlenen yarışlara Artvin, Rize, Trabzon ve Ankara’dan toplam 64 sporcu katılırken, sadece Artvin’den 45 sporcu kanosu ile yarışlarda mücadele verdi. 10 kategoride düzenlenen yarışmalarda 25 hakem, 8 güvenlik ve 5 kişilik tertip komitesi görev aldı.

Yusufeli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün 35 sporcusuyla katıldığı yarışlarda Büyük Erkek K1, Büyük Bayan K1 ve Yıldız Erkek C1 kategorilerinde birincilik elde etti.

Oldukça çekişmeli mücadelelere sahne olan yarışlarda;

Büyük Erkek K1 kategorisinde; Yusufeli Belediyesi Gençlik Spor Kulübü’ünden Mustafa Arda Acar birinci, Yusuf Emir Ertek ikinci, Rize Adrenalin Doğa Sporlar Gençlik Spor Kulübü’nden Tarık Tuğcu üçüncü oldu.

Genç Erkek K1 kategorisinde; Rize Adrenalin Doğa Sporlar Gençlik Spor Kulübü’nden Kamil Kaçar birinci, Yusufeli Belediyesi Gençlik Spor Kulübü’ünden Emir Toprak ikinci, Rize Adrenalin Doğa Sporlar Gençlik Spor Kulübü’nden Muhammet Usta üçüncü oldu.

Büyük Erkek C1 kategorisinde; Artvin Gençlik Merkezi Kültür ve Spor Kulübü’ünden Dursun Can Karaduman birinci oldu.

Genç Bayan K1 kategorisinde; Rize Adrenalin Doğa Sporlar Gençlik Spor Kulübü’nden Cennet Ayhan birinci, Rabia Arslan ikinci oldu.

Genç Bayan C1 kategorisinde; Rize Adrenalin Doğa Sporlar Gençlik Spor Kulübü’nden Cennet Ayhan birinci, Çaykur Rize Gençlik ve Spor Kulübü’ünden Esra Korkmaz ikinci,

Rize Adrenalin Doğa Sporlar Gençlik Spor Kulübü’nden Rabia Arslan üçüncü oldu.

Genç Erkek C1 kategorisinde; Rize Adrenalin Doğa Sporlar Gençlik Spor Kulübü’nden Muhammet Usta birinci, Yusufeli Belediyesi Gençlik Spor Kulübü’ünden Melih Can Akduman ikinci oldu.

Büyük Bayan K1 kategorisinde; Yusufeli Belediyesi Gençlik Spor Kulübü’ünden Gamze Polat birinci oldu.

Büyük Bayan C1 kategorisinde; Rize Adrenalin Doğa Sporlar Gençlik Spor Kulübü’nden Kader Korkmaz birinci oldu.

Yıldız Erkek K1 kategorisinde; Haccettepe Spor Kulübü’nden Bahadır Karaduman birinci, Yusufeli Belediyesi Gençlik Spor Kulübü’ünden Furkan Polat ikinci, Şevket Kaya üçüncü oldu.

Yıldız Erkek C1 kategorisinde; Yusufeli Belediyesi Gençlik Spor Kulübü’ünden Muhammet Ali Köse birinci, Furkan Polat ikinci, Çaykur Rize Gençlik ve Spor Kulübü’ünden Emir Fazı Yazıcı üçüncü oldu.

Yıldız Bayan K1 kategorisinde; Beşikdüzü Yelken Spor Kulübü’nden Büşra Güdü birinci oldu.

Kafile başkanı ve antrenör olarak Yusufeli Belediyesi spor sorumlusu Mehmet TÜYLÜ ve Büşra ERTEK sporculara eşlik etti.