20 Nisan 2018
SOSYAL DENGE SÖZLEŞMESİ’NDE İMZALAR ATILDI

15 Aralık 2017 212

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkan Yardımcısı Gürkan Alper, BEM-BİR-SEN Artvin İl Temsilcisi Mahmut Gürbüz ve yardımcıları Oğuzhan Pehlivan, Suat Sevinç, Murat Çelik ve Ergül Atak Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, Yusufeli Belediyesi ve Memur Sen’e bağlı (BEM-BİR-SEN) arasında Sosyal Denge Sözleşmesi yenilenerek memurların aylık maaşlarına 300 TL Sosyal Denge Sözleşmesi Eklendi. Yusufeli Belediyesinde çalışan tüm memurlar yararlandığı sözleşmede, çalışanların ekonomik, sosyal imkânlarını ve çalışma performanslarını artırmak, aynı işi yapanlar arasında ücret dengesini sağlamak ve benzeri amaçlar hedefleniyor. Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, geçen yıl verdikleri rakamın üzerinde bir iyileştirme yaptıklarını söylerek  “Sosyal Denge Sözleşmesi’yle memurlarımıza imkânlarımız ölçüsünde en iyisi vermeye çalıştık. İmzaladığımız sözleşme, başta memurlarımız olmak üzere, belediyemize ve sendikamıza hayırlı olsun.” dedi.

BEM-BİR-SEN Genel Başkan Yardımcısı BEM-BİR-SEN) Gürkan Alper; Sosyal Denge Sözleşmesi ile memurlarımıza imkânlarımız ölçüsünde en iyisi vermeye çalıştık. İmzaladığımız sözleşme, başta memurlarımız olmak üzere, belediyemize ve sendikamıza hayırlı olsun dedi.

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği (BEM-BİR-SEN) Artvin İl Temsilcisi Mahmut Gürbüz ve yönetim kurulu da Belediye Başkanı Eyüp Aytekin’e teşekkür ederek her iki taraf için de hayırlı olmasını diledi.

Belediye bütçesi içinde personel giderlerini yüzde 35’ten aşağı düşüren belediyeler Sosyal Denge Sözleşmesini yapabiliyor. Belediye Meclisi’nin yetkilendirilmesiyle Belediye Başkanı Meclis adına sözleşmeyi imzaladı. Yusufeli Belediyesi memur çalışanlarına Meclis Kararı gereği her iş günü için 19 TL’de yemek parası ödenecek.