15 Haziran 2021
“MEZARLAR DSİ TARAFINDAN TAŞINACAK”

28 Mayıs 2021 97

Yusufeli Barajı nedeniyle ilçe merkezinin tamamı baraj rezervuar alanı içinde yer almaktadır. Bu nedenle Yusufeli merkez mezarlıkları su altında kalıyor. Su altında kalacak olan mezarların yeni mezarlık alanlarına nakil işlemleri DSİ tarafından yapılacaktır.

Daha önceki yıllarda ilçe merkezinde bulunan mezarlara belediyemiz ve mahalle muhtarları tarafından tespit edilen mezarlara numaralandırma işlemi yapılmıştı. Yapılan çalışma esnasında mezar taşı bulunmayan birçok isimsiz mezara rastlanıldı. Numaralandırılan mezarlarda ismi tespit edilen mezarlar Yusufeli Belediyesi Mezarlık Bilgi Sistemine işlenerek kayıt altına alındı. Ancak numaralandırılan ve kime ait olduğu belirlenemeyen birçok mezarın sisteme kayıtları yapılamadı.

İsmi belirlenemeyen mezarlıkların taşıma işlemi yapılamayacaktır. Vatandaşlarımızın kendilerine ait mezarları komisyon aracılığıyla tespit ettirmelerini ve Haziran ayı içerisinde Yusufeli Belediyesi Mezarlık Bilgi Sistemine isimsiz mezarlarının kayıtlarını yaptırmalarını önemle rica ediyoruz.