18 Aralık 2018
LEZZETİN KALESİ YUSUFELİ MUTFAĞI

LEZZETİN KALESİ YUSUFELİ MUTFAĞI

15 Kasım 2018 336

 

LEZZETİN KALESİ YUSUFELİ MUTFAĞI


Yusufeli Belediyesi Kültürel Belediyecilik adına önemli bir çalışmaya daha imza atmaya hazırlanıyor.


17.10.2018 tarihli, 78 No’lu, Yusufeli Belediyesi encümen kararı doğrultusunda ‘Yusufeli Mutfağı' kitabı çalışmasına başlandı.

Saha çalışması, yemek ve ürünlerin fotoğraflanması, metinlerin hazırlanması, tasarım ve düzenlemelerin yapılması gibi süreçlerin yer alacağı proje, yaklaşık 45 gün sürecek.  

Daha önce Erzurum Büyükşehir Belediyesi için ‘Erzurum Mutfak Kültürü’ kitap çalışması, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi için ‘Glutensiz Kafe’ gibi projelere imza atan, Akademisyen ve eğitmen şef Süleyman Engin’in koordinatörlüğünde; Yusufeli mutfağı, yerel ürün haritası ve bölge gastronomisinin kayıt altına alınıp sonraki nesillere daha sağlıklı bir şekilde aktarılması amaçlanmakta. 


Yusufeli mutfağı ve gastronomisinin kayıt altına alınıp kitaplaştırılması bu kültürün korunup aktarılması için önemli olurken aynı zamanda ‘Yusufeli Mutfağı Kitabı’nın; Üniversitelere, Otellere ve Turizm ofislerine de gönderilerek Yusufeli turizmine katkı sağlanması da hedeflenmekte.

Çalışmanın bir kitap haline getirilmesinin yanısıra, proje sonunda çalışmayı özetleyecek kısa belgesel film ve bazı yemeklerin tarif videoları da çekilip, kurgulanarak; bu lezzetlerin ve Yusufeli mutfağının görsel mecralarda da insanlara ulaştırılması sağlanmış olacak.

Başkan Aytekin; Yusufeli mutfağı ve ürünlerini kayıt altına almakla yemek kültürümüzü gelecek nesillere aktarmayı hedeflerken hem de bir değer olarak Türizm altyapımıza katkı sağlamayı ve farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.
Proje Yusufeli Belediyesi Basın-Yayın ve Tanıtım sorumlusu, Fatih Özdemir tarafından görüntülenerekte (fotoğraf ve video çekimleri, elde edilecek ham görüntülerin kurgulanarak videoların hazırlanması) kayıt altına alınıyor ve koordine ediliyor.

 


Rehber