16 Aralık 2018
‘KÜLTÜREL MİRASIMIZ GENÇLERE EMANET’

17 Mart 2018 299

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun 2018 faaliyet programında yer alan Kulüpler arası Halk Oyunları il Yarışmasında Yusufeli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü halk oyunları topluluğu il birincisi oldu.

Kulüplerarası halk oyunları yarışması, 15 Mart Perşembe günü Artvin Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. Minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde geleneksel düzenlemeli ve düzenlemesiz olarak  yapılan yarışmalarda, Artvin il ve ilçelerinden gelen kulüpler birinci olmak için hünerlerini sergiledi. Yarışmada, Yusufeli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, Gençler Geleneksel düzenlemesiz kategorsinde yarıştı. Antrenör Hakan KOÇAK yönetimindeki Yusufeli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü halk oyunları ekibi, gençler kategorisinde 88.69 puanla birinci oldu. Gençlerin kültürel mirasımıza gelecek nesillere aktarmada önemli rol üstlendiklerini ifade eden Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, yarışmadan derece ile dönen halk oyunları ekibini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Yusufeli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları ekibi antrenörü Hakan KOÇAK Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp AYTEKİN’e, Yusufeli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Selim SILACI’ya ve öğrenci velilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Horon Bölge finalı Ordu’da yapılacak.