19 Kasım 2017
KARAASLAN; YENİ YUSUFELİ’Nİ BİRLİKTE İNŞA EDİYORUZ

27 Ekim 2017 331

AK Parti Çevre, Şehircilik ve Kültür’den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ve beraberindeki heyet Yusufeli’ni ziyaret etti.

Yapılan ziyarette ilk olarak Yusufeli yeni yerleşim yeri gezilerek çalışmalar hakkında bilgi alındı. Yeni yerleşim ziyaretinde altyapı çalışmalarını yapan şantiyede bölgede yapılan çalışmalarla ilgili DSİ Bölge Müdürü Celal Tokalak sunum yaptı. daha sonra saha gezisine çıkıldı. Gezilen alanlarda yapılanlar, yapılacak olanlar konusunda heyet bilgilendirilirken aynı zamanda başkan Aytekin, alan düzenlemelerinde taleplerini gerekçeleriyle birlikte anlattı. Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan ve beraberindeki heyet TOKİ’nin başlamış olduğu üstyapı şantiyesini ziyaret ederek ilgililerden bilgi aldı ve şantiyede incelemelerde bulundu.

Yusufeli Belediyesi toplantı salonunda devam eden programda, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin tarafından ‘Yusufeli Barajı ve Yeni Yerleşim Yeri’ sunusu yapıldı. Başkan Aytekin söyleminde başlarken, “Yusufeli Barajı’nın hikayesinin babalarımızdan devraldık. Torunlarımıza bırakmadan gelecek nesiller için yeni bir yurt inşa edilmesine katkı vermeye çalışıyoruz. Bu zor süreçte sorumluluk alıyor ve çözümler üreterek katkı vermeye çalışıyoruz. Başladığımız yerden geldiğimiz yerden baktığımızda çok güzel şeyler birlikte başardığımızı görüyorum. Ancak bundan sonrada hiçbir gevşekliğe mahal vermeden yapacak çok iş olduğunun da altını çizmek isterim. Bu vesileyle Cumhurbaşkanımız adına sorunları yerinde görmek amacıyla burada olmanızdan dolayı da teşekkür ediyorum.” dedi.

Sunumda Başkan Aytekin, Süreçteki hukuki sorunlar ve çözüm önerilerini kamulaştırma, iskan ve hak sahipliliği noktasında yapılan uygulamanın örnekleriyle anlattı. Bu sürecin sağlıklı yürütülmesi için yapılması gereken mevzuat çalışmalarını da aktaran Başkan Aytekin , şehir ve köy yerleşmelerinde TOKİ’nin vizyonuna uygun olarak imar planında ve mimari de gösterilmesi gereken hassasiyetlerden aktarımda bulundu.

Mahalle kültürünün yaşatılması AVC’lerin kurulması Ι. ve Ⅱ. Bölge arasındaki temel, arıtma tesisi ve mezarlık gibi imar planına ilişkin taleplerin yanında yöresel mimari ve TURİZM ŞEHRİ vizyonlu bir planlama ve yapılaşma, farklı yapı nizamları kullanımı, arsa üretimi gibi talepleri sıralayarak bunların Yusufelililerin değişik platformlarda aldıkları kararların yansımasıdır.

Bunları yapmadan bir şehir kurulmayacağını altını çizen Aytekin, gelir getirici çalışmalar konusunda da tarım ve turizme altlık olacak çalışmaları aktararak 2013/5 sayılı genelge de sorumluluk verilen kurumların alana girmeleri gerektiğini de söyledi.

Başkan Aytekin, “ Geldiğimiz süreçte çok yol aldık.  Bundan sonra da alacağımız yolda bize yol arkadaşlığı yapacağını müjdeleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcım Çiğdem Hanım’a ve TOKİ Başkanım Mehmet Bey’e çok teşekkür ediyorum. Birlikte bir gelecek inşa ediyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çevre, Şehircilik ve Kültür Başkanı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Ben bugün burada Samsun Milletvekili olma sıfatım yanında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olma Çevre, Şehir ve Kültür’den sorumlu olduğum için bizim de çalışma alanımıza giren, görev alanımıza giren Yusufeli ilçesinin taşınmasıyla yani yeni bir yaşam alanı yeni bir şehir oluşturulmasıyla ilgili çalışmaları tam da yerinde görmek, yetkililerinden birebir bilgi almak Yusufeli insanımızla görüşmek, konuşmak için buradayız. Sayın Cumhurbaşkanımız Yusufeli’ni çok seviyor ve onun görevlendirmesiyle birlikte bugün burada bir saha çalışması gerçekleştireceğiz. Önemli iki boyut var: Birincisi bir mühendislik harikasının var. Barajı kastediyorum.  Bu dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak. Bir mühendislik harikası olması, dünya standartlarında Türk mühendislerin eliyle yapılacak olmasının bir kere çok değerli olduğundan bahsederek başlamak isterim. Diğer taraftan yeni bir ilçe yeni bir şehir oluşturulacak. Yusufeli halkı bu yeni ilçede yaşamaya devam edecek. Burada olmamızın aslı nedeni budur. Biz istiyoruz ki bu dört dörtlük olsun. Sıfırdan yapabilme ihtimalimizin olduğu bir çalışmanın içerisindeyiz. Zor bir topografya burası, zor bir çalışma alanı… Ama her şey değer diyerek Yusufeli insanımızın bütün o alışkanlıklarını, geleceğe dair umutlarını 50 küsur yıldır bütün o beklentilerini karşılayacak bir çalışmanın parçası olmak için bugün buradayız. Türkiye’nin en önemli kurumları en önde Yusufeli’ni almış durumdalar. Ve bunun altındaki bu işle ilgili bütün kurumlar Cumhurbaşkanımızın sizinde söylediğiniz meydanda verdiği sözün gereğini yapmak için dört elle çalışıyorlar. Sadece buraya özgü bir yaşam alanı oluşmayacak, dünyada ve Türkiye’de de örnek şartlarda bir yaşam alanı oluşacak. En büyük gayemiz ve çabamız da bunun en hızlı -çünkü hızda çok önemli- hem de bütün beklentilerini karşılayacak düzeyde başarılı bir projenin hayata geçmesidir.” dedi. Yusufeli Belediyesi Kültürevi’nde sivil toplum örgütleri ve muhtarlarla bir araya gelen Karaaslan ilçeyle ilgili sorunları dinledi.

Yusufeli ilçesi 15 Temmuz şehitleri özel harekât polisleri Şehit Dursun Acar ve Şehit Erol İnce’nin ailelerini ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ve beraberindeki heyet ilçeden ayrıldı.