16 Aralık 2018
‘HATIRALARIMIZI YUSUFELİ 360VR SANAL TUR’LA GELECEĞE TAŞIYORUZ'

16 Mart 2018 299

Yusufeli 360VR Sanal Tur ve 4D Similasyon yapım işinde imzalar atıldı.

Yusufeli Belediyesi ve ELC Yapım ve Yazılım Geliştirme A.Ş arasında yapılan sözleşme ile Yusufeli İlçesi 360 VR Sanal Tur ve 4D Similasyon yapım işiyle Yusufeli ilçesi ve ilçeye bağlı baraj yapımı sebebiyle su altında kalacak köylerin görüntülerinin dijital ortama aktarılarak arşiv yapılması isteniyor. Yusufeli VR Sanal tur çekimlerinde; Derekapı Boğa Güreşleri, kano ve rafting yarışları, Off Road oyunları, Karakucak güreşleri, Aşıklar Dinletisi, İşhan, Tekkale ve Barhal Kiliseleri, Olgunlar ve Selant Yaylaları, değirmen ve okul çekimleri, belediye binası, Atatürk Anıtı, Boğacılar Kahvesi, Konser etkinlikleri ve su altından kalan köylerin çekimi olmak üzere 18 hikayeden oluşacak. Çekimler, havadan (drone ile) veya yerden olmak üzere iki şekilde yapılacak. Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp AYTEKİN, “ Gelecek nesillere hatıralarımızı taşımanın bir yolu olarak Yusufeli 360VR Sanal Tur ve 4D Similasyon işini yaptırıyoruz. Gelecekte sinema ortamında veya simülatörle mevcut Yusufeli’yi görme ve gezme imkânımız olacak.” dedi.

Yusufeli 360VR Sanal Tur ve 4D Similasyon yapım işi danışmanlıklarını A Haber Koordinatörü Yüksel ALTINTAŞ, Deşifre programı yapımcısı Mehmet Ali ÖNEL, TV kameramanı Fatih ÖZDEMİR ve Atatürk Üniversitesi Radyo Sinema öğretim görevlisi Dr. Yavuz KÜÇÜKALKAN yapıyor. Danışmalarla uzun süredir yapılan toplantılar ve çalışmalarla Yusufeli’nin dıjıtal görüntülerinin geleceğe en ileri teknolojiyle taşımanın imkânları araştırılarak 360VR Sanal Tur ve 4D Similasyon işin karar verildi.

Yusufeli 360VR Sanal Tur ve 4D Similasyon yapım 31.12.2018 bitirilmesi planlanıyor. Süreç içerisinde bütün çekimler Fatih ÖZDEMİR’in ve Yavuz KÜÇÜKALKAN’ın yönlendirmesiyle çekilecek ve danışmanların denetimine tabi olacak .