19 Ağustos 2022
Gençlik ve Spor Kulubü Derneği Kuruldu

23 Ağustos 2017 557

Yusufeli Belediyesi tarafından 22 dalda faaliyet gösterecek olan Gençlik ve Spor Kulübü Derneği kuruldu.

Faaliyet alanı geniş tutulan dernekte birçok spor dalı yer alıyor.

Başkanlığını, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aktekin’in yaptığı Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin kurucu üyeleri yedi kişiden oluşuyor. Yasal altyapısı tamamlanan derneğin idari yapısının oluşturulması için çalışmalar sürdürülüyor.

31 Temmuz Cuma günü Barselona Otel’de yapılan Yusufeli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün genişletilmiş istişare toplantısında slayt gösterisi ile kulübün tanıtımı yapıldı.

55 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda slayt gösterisi ile kulübün tanıtımını yapan Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, kulübün öncelikli hedefinin güreş başta olmak üzere rafting, dağcılık ve folklor dallarının çalışmalarını kulüp aracılığı ile daha etkin bir şekilde yürütmek olduğunu söyledi. Kulübün hedefleri arasında güreş takımını oluşturup Türkiye Güreş liginde diğer takımlarla 1.ligde mücadele etmek olduğunu da aktaran Aytekin, ayrıca folklor çalışmaları ile kültür ve turizm alanında Yusufeli’nin tanıtımını yapmak istediklerini de kaydetti.

Yusufeli’ de birçok spor dalını bir arada bulunduran spor kulübünün eksikliği hissediliyordu. Yusufeli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün kurulması ile Yusufeli daha kapsamlı bir alanda faaliyet gösterecek spor kulübüne kavuştu.