06 Ağustos 2020
GEÇMİŞ OLSUN YUSUFELİ

14 Temmuz 2020 147

Artvin-Erzurum Karayolu Yusufeli Barajı Şantiyesi mevkisinde 11 Temmuz Pazar günü yoğun yağmur sonrasında sel felaketi yaşandı.

Şiddetli yağış sonucu meydana gelen sel ve heyelana bağlı olarak baraj şantiyesi çalışanlarından Musa Taşdemir ve köylerine seyahat ederken sel sularına kapılan araç içerisinde bulunan Mustafa Sönmaz, Müşerref Sönmaz ve Salih Sönmaz olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetti.

Ak Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Ak Parti Artvin İl Başkanı Fatih Tahtalı, İl Genel Meclis Başkanı Furkan Çakmak ve Ak Parti İlçe Başkanı Abdulbaki Kayacan olay yerine giderek incelemelerde bulundular.

Yaşanan sel felaketi sebebiyle büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Artvin Milletvekili Erkan Balta,” Dün akşam saatlerinde Yusufeli ilçemizde başlayan yoğun yağmur sonrasında baraj inşaatı şantiye sahasında sel felaketi meydana geldiği haberini aldık. Dün geceden beri yetkililerimiz ile beraber irtibat halindeyiz. Bir vatandaşımızın hastanede vefat ettiği ve 3 kişinin de kayıp olduğu bilgisine ulaştık. Bugün sabah saatlerinde selden etkilenen Yusufeli Barajı Şantiye alanına ulaştık ve çalışmaları yerinde takip ettiğimiz sırada Afad ve jandarma ekipleri kayıp 3 kişinin içinde bulunduğu aracı da topraktan çıkararak vatandaşlarımızın cansız bedenlerine ulaştılar. Dün de selde ağır yaralanan bir vatandaşımız hastane de vefatıyla toplamda ilçemizde yaşanan sel felaketinden dolayı 4 vatandaşımızı kaybettik.
Vefat eden hemşerilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.” dedi.

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp AYTEKİN, “İlçemiz Dokumacılar Köyü’nde geçtiğimiz hafta yaşanan yangın felaketi, dün yaşadığımız sel felaketi bizi derinden üzdü. Selde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, yakınlarına ve tüm hemşerilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim, her türlü afet ve felaketlerden ülkemizi, ilçemizi korusun.” dedi.

AFAD ve jandarma ekiplerinin çalışmalarına devam ettiği olay yerinde sel sonrasında ulaşıma kapanan yol açma çalışmaları karayolları ekipleri ve baraj üstlenici firması tarafından devam ediyor.