21 Ekim 2018
FARUK ÇELİK BABA OCAĞINDA

19 Eylül 2018 242

Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk ÇELİK’ten Yusufeli’ne ziyaret.

Belediye Başkan Adaylığı

16 Eylül Pazar günü Yusufeli’nde hemşerileri tarafından karşılandı.  Belediye Kültürevi’nde hemşerileriyle hasret gideren Faruk ÇELİK, hemşerilerinden gelen ak parti'nin bursa büyükşehir belediye başkan adaylığı sorusu için değerlendirme yaptı. Çelik, "Partimiz yerel seçimlerde herhangi bir görev vermesi durumunda bu partinin bir ferdi olarak bu görevlerden kaçmayız ancak  bizde görev verilir, talep edilmez. Takdir partimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızındır." dedi.

Haci Yaşar Çelik Köy Konağı

Ziyaretini Yüksekoba Köyü’yle devam eden ÇELİK, 17 Eylül Pazartesi günü Yusufeli Kaymakamı Eyüp KAYKAÇ, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp AYTEKİN, Ak Parti İlçe Başkanı Abdülbaki KAYACAN, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla Yüksekoba Köyü’nde babası adına yaptırdığı Haci Yaşar Çelik Köy Konağı’nın açılışını yaptı. Köylüleriyle hasret gideren  ve çocukluk anılarını anlatan ÇELİK, Karadeniz’deki çay tarımıyla ilgili açıklamalarda bulundu. ÇELİK, “Mutlaka Karadeniz’de organik çay üretimine geçilmelidir.”dedi.

Başkan Kocatepe’nin Acı Günü

Bakan ÇELİK’in programı vefat eden Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’nin halası Seher Kibar’ın (75) cenaze namazına katıldı. Cenazeye Artvin Valisi Ömer DOĞANAY Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Abdurrahman Cengiz Çerçi, Ak Parti Artvin İl Başkanı Şenol ALPARSLAN, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Yusufeli Kaymakamı Eyüp Kaykaç, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Seher KİBAR’ın cenaze Yusufeli merkez camiinde kılındıktan Barhal Köyü aile mezarlığına defnedildi.

ÇELİK’ten Belediyeye Ziyaret

Bakan Faruk ÇELİK ve beraberinde heyet Yusufeli Belediyesine ziyaret etti. Ziyarette, Yusufeli yeni yerleşim yeri, karayolları, viyadük çalışması, köy yerleşim yerleri ve su isale hattı ile ilgili bilgi veren Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp AYTEKİN, “Bugün burada yeni ilçe kurma hayalini konuşuyorsak bunda bakanımızın büyük desteği vardır. Hak sahipliğinde geldiğimiz nokta da Türkiye’de ilk ve devrim niteliğinde bir iştir. Burada da Sayın Bakanımızın o gün bakanlar kurulu üyesi olarak bize öncülük etmesiyle ortaya çıkan bir eserdir. Bakanlar kurulu kararı neticesin 3 binin üzerinde hemşerimiz yeni yerleşim yerinde hak sahibi olmuştur. Bakanımıza hemşerilerimiz adına da çok teşekkür ediyorum. Bakanımızın memleketimize hizmetleri çok bundan sonra da katkılarını vermeye devam edecektir.” dedi. Ziyaretin anısına Başkan AYTEKİN, Bakan ÇELİK’e Yusufeli Kilim Seccade ve Yusufeli belediye yayınlarından takdim etti. Artvin Valisi Ömer DOĞANAY’da ziyaretleri anısı hediyesini takdim etti. Vali DOĞANAY, “Yeni Yusufeli mezarlık alanıyla ilgili çözümü mutlaka birlikte üretelim.” dedi.

Ziyarette, Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk ÇELİK, “Yusufeli yeni yerleşim yeri problemlerini hepimizin üstelenip, sorun sorun ele alıp üzerine gidilirse hiçbir problem kalmayacaktır. Yeni Yusufeli ilçe merkezindeki kavşak konusunu ilgili arkadaşlarla paylaşacağım. “dedi.

15 Temmuz Şehidi Dursun ACAR’ın Ailesini Ziyaret

Belediye ziyaretinin ardından Yusufeli 15 Temmuz Şehitlerinden Dursun ACAR’ın ailesini ziyaret etti. Şehit ailesini ziyarette ÇELİK, Allah şehidimizden razı olsun. Kendini bizler için dimdik ayakta duran onurlu bir yaşam için feda etti. Bizim ona helal edecek bir hakkımız yok o bizlere hakkını helal etsin.” dedi.

Yapılan ziyaretlerin ardından Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk ÇELİK  Yusufeli’nden ayrıldı.