19 Kasım 2018
ENSAR AKADEMİ SOHBETLERİ KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR

15 Ekim 2018 123

Yusufeli Belediyesi’nin ve Ensar Vakfı’nın birlikte düzenlediği ve yaklaşık iki yıldır devam eden Ensar Akademi sohbetleri kaldığı yerden devam ediyor.

İki yıldır devam eden ve 15 günde bir, birbirinden kıymetli akademisyenlerin ağırlandığı programlarda, edebiyat, tarih, din, felsefe, sanat gibi birçok alanda sohbet gerçekleştirilmekte. Akredite yaklaşık 70 kişinin iştirak ettiği sohbetlerde  ilçemizdeki bir çok meslek grubuna mensup katılımcı  yer almakta.

Yusufeli Belediyesi’nin ve Ensar Vakfının birlikte düzenlediği ve bu yılda devam edecek olan programların ilki bu hafta gerçekleştirildi. Ensar Akademi sohbeti Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Tarihi Anabilim Dalında görev yapan Prof. Dr. Ali Utku konuk oldu. Osmanlıdan cumhuriyete Felsefi Akımlar Ve Modernleşme konulu sohbette Prof. Dr Ali Utku, tarihsel süreçte, felsefenin önemi, İslam dünyasının batı felsefesiyle münasebetleri, bu münasebette, Gazali, Farabi, İbni Sina gibi İslam filozoflarının konumu ve önemi, Tanzimat döneminde Osmanlı devletinin batı felsefesiyle ilişkisi, ve batı felsefesi üzerine modernleşmesini tamamlayan uluslar, Türk modernleşmesi  sürecinde ziya Gökalp ve Durkhaim’in örneği gibi bir çok konuya değinerek, sohbetini gerçekleştirdi. sohbet, katılan konukların soru ve katkılarını alarak sona erdi.

Ensar vakfı Başkanı Miktat Küçükalkan ise yaptığı açıklamada, iki yıldır devam eden akademik sohbetlerin faydalı olduğu konukların ilgi ve alakalarının kendisini mutlu ettiğini bundan sonraki süreçte de aynı şekilde devam edeceğinden bahsetti. Aynı zamanda bu konferansların yapılmasında da desteklerinden dolayı belediye başkanı Eyüp Aytekin’e de ayrıca teşekkür etti.

Ensar Akademi sohbetleri konuşmacıların programlarına göre onbeş günde bir Yusufeli Belediyesi Kadın Sanatevi’nde gerçekleştiriliyor. Program koordinatörlüğünü Yusufeli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yapıyor.