20 Ağustos 2018
DEREKAPI FESTVALİ ARTVİN TÜRKÜLERİ İL FİNALİYLE SONA ERDİ

15 Mayıs 2018 146

Yusufeli Geleneksel Derekapı Güreş etkinlik programını Okullar Arası Artvin Türküleri İl Yarışmasıyla son erdi.

11 Mayıs Cuma günü Yusufeli Karakucak Güreş sahasında yapılan yarışmaya Artvin merkez okulları, Borçka, Şavşat, Kemalpaşa, Ardanuç ve Yusufeli'deki okullar katıldı. 2015 yılında kapsamı genişletilerek Artvin Türküleri İl Yarışmasına dönüştürülen yarışma Lise ve ortaokullar olmak üzere iki kategoride gerçekleştirildi. Öğrencilerin sahnelediği birbirinden başarılı performansıyla izleyenleri kendilerine hayran bıraktığı gece Çay Tv'den canlı olarak yayınlandı.heyecan dolu gecede Lise kategorisinde; Yusufeli Çok Programlı Anadolu Lisesi'nden Yusuf Sağlam DAYANÇ birinci, Okan ÇELİK ve Ramazan GÜNGÖR ikinci, Artvin Sosyal Bilimler Lisesi’nden Nagihan KÖSE üçüncü oldu. Ortaokullar  Kategorisinde; Yusufeli İnönü Ortaokulu’ndan Kerim DAYANÇ birinci, Kemalpaşa Ortaokulu’ndan Sanem Sara YILMAZ ikinci ve Özge ÇAĞIRAN üçüncü oldu.

Yarışma ödüllerinin, Yusufeli Belediyesi tarafından karşılanan yarışmada dereceye giren öğrencilere binciye yarım ikinciye çeyrek, üçüncüye ve tüm katılan okullara gram altın hediye edildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere baskılı tşört ve belediye yayınlarından hediye edildi. Katılımcı okullara ise günün anısına birer plaket takdim edildi.

Yarışmaya Yusufeli Kaymakamı Eyüp KAYKAÇ, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, belediye meclis üyeleri, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.