06 Ağustos 2020
ÇORUHUN SESİ CEVDET AĞDUMAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

01 Temmuz 2020 238

Yusufeli Haber Çoruh’un Sesi gazetesi kurucusu ve imtiyaz sahibi Cevdet Ağduman tedavi gördüğü hastahanede hayatını kaybetti.

Tedavi gördüğü Atatürk Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybeden Ağduman pandemiye rağmen kalabalık bir cemaatle ebediyete uğurlandı.

Cevdet Ağduman'ın cenazesi, sahibi ve kurucusu olduğu Yusufeli Haber Gazetesi'nin önüne getirilerek sevenlerinden helallik alındı ve son yolculuğuna uğurlanmak üzere yeni yerleşim yeri mezarlık alanına götürüldü.
Covid -19 pandemisi sebebiyle sosyal mesafe kurallarına uygun olarak kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi.

Cevdet Ağduman'ın ilçede sevilen bir insan olduğunu kaydeden Başkan Aytekin, "Yeni yerleşim yeri için çalışmalarını yaptığımız mezarlığa ilk kez bir cenaze defnettik. Cevdet abinin vasiyetinin bu yönde olduğunu öğrendik. Yusufeli için yaptığı hizmetleri ve emekleri sebebiyle vasiyetini yerine getirmek için ekip arkadaşlarımızın çalışmaları ile hemen mezarlığı hazır hale getirdik. Yusufeli sevdalısı bir insan olarak yeni ilçe yeri de ilk ona nasip oldu. Rabbim mekanını cennet eylesin, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum”. dedi.

Cenaze namazına, Cevdet Ağduman'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Yusufeli Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Artvin İl Genel Meclis Başkanı Furkan Çakmak, Ak Parti Yusufeli İlçe Başkanı Abdulbaki Kayacan, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.