25 Ağustos 2019
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI SAYIN MURAT KURUM YUSUFELİ'NDE

24 Mayıs 2019 267

Çevre ve Şehircilik bakanı sayın Murat Kurum, Yusufeli’nde.

Çevre ve Şehircilik bakanı sayın Murat Kurum bu gün öğlen saatlerinde Yusufeli’ne geldi.

Ak Parti İlçe teşkilatı önünde yaptığı konuşmada; Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla ve selamıyla geldim. Cumhurbaşkanımızın size çok çok selamı var diyerek sözlerine başlayan bakan Kurum Yusufeli için önemli açıklamalarda bulundu.

Çevre ve Şehircilik bakanı sayın Murat Kurum: “Yusufeli yeni yerleşim yeri; çok örnek, yatay mimari esaslı, çok güzel ve çok farklı bir yer olacak. Biz taşınma sürecini de hiç kimseyi mağdur etmeden yapacağız bundan da kimsenin şüphesi olmasın.

Hak sahibi 3105 kişi vardı, bu noktada vekilimiz ve Eyüp Aytekin beyden, daha fazla hak sahibinin olması için talepler ve bilgiler geldi. Biz de bu konuda çalışmaya başladık,  bu çalışmayı da tamamlayıp yeni hak sahiplerini de en kısa zamanda belirleyeceğiz.

Konut fiyatları konusunda dedikodular yapılıyor duyduğum kadarıyla, bir bakan olarak net bir şekilde bunu söylemek istiyorum; ödemeler, konut maliyetleri neyse bunlara başka hiçbir maliyet yansıtmadan, hiçbir finans gideri, faiz yansıtmadan 5 yıl ödemesiz 15 yıl geri ödemeli ve tamamen faizsiz bir şekilde olacak.

Diğer bir polemik konusu da viyadük. Bu inşaat yapılırken hiç bir kardeşimizi mağdur etmeyecek şekilde taşınmayla eş zamanlı viyadük inşaatı da yapılacak ve kesinlikle orda hiçbir kardeşimiz mağdur edilmeyecek.

Ayrıca yeni Yerleşim yerinde yapılan 330 konut dışında diğer konutların da eş zamanlı olarak ihaleleri yapılacak ve şuan 3100 hak sahibine eklenecek yeni hak sahipleri ile birlikte tüm süreci tamamlamış olacağız.

Bütün bunlar bittikten sonra bu ilçe çok daha başka, çok daha güzel bir ilçe olacak.

Ben bu süreçte bize verdiğiniz destek için hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.” diye konuştu.

Bakan sayın Murat KURUM Konuşmasının ardından; Artvin Valisi Yılmaz DORUK, Yusufeli Kaymakamı Eyüp KAYKAÇ, Ak Parti Artvin Milletvekili Av.Erkan BALTA, Konya Milletvekili Halil ETYEMEZ, Ak Parti İl Başkanı Şenol ALPASLAN, M.H.P. İl Başkanı Serdar KILINÇ, Ak Parti İlçe Başkanı Abdülbaki KAYACAN , M.H.P. İlçe Başkanı Hüseyin ÇAKALOĞLU, Cumhur ittifakı Belediye Başkan Adayı Eyüp AYTEKİN ve beraberindeki misafirlerle birlikte Yeni Yusufeli yerleşim alanında incelemelerde bulundu.
Bakan Kurum, yeni yerleşim yerindeki incelemelerin ardından Belediye Kültür Evinde STK ve Muhtarlarımızla birlikte yaptığı toplantının ardından Kaymakamlığı ziyaret ederek İlçemizden ayrıldı.