19 Kasım 2018
BELEDİYEMİZDEN YÖRE KÜLTÜRÜNE BİR KATKI DAHA

12 Ekim 2018 167

Sosyal ve kültürel boyutta yaptığı çalışmalarla güzel örneklere imza atan Yusufeli Belediyesi yöre kültürüne katkı vermeye devam ediyor.

Kültürel belediyecilik anlayışı gereği yöremize ait olan kültürel değerlerimizin korunması ve yaşatılması hususunda belediyemiz önemli bir çalışmaya daha imza attı. Yusufeli Belediyesi, ilçede öteden beri bilinerek söylenen ve acıklı bir hikâyeyi anlatan yöre sanatçısı Bahri ÇELİK’in seslendirdiği, düzenlemesini Nurullah AKÇAYIR’ın yaptırdığı  ‘Aşa aşa aştım dağa o yuza’ adlı yöresel ezginin kilip çalışmasını da destekledi.  ilçenin güzellikleri eşliğinde sunulan ezgi hemşerilerimizin ve müzikseverlerin beğenisine sunuldu. Bu tür çalışmalarla yörenin tarihi ve doğal güzelliklerinin de tanıtımı hedefleniyor.

Ezginin geleceği taşınması için bir kilip çalışması yaptıklarını belirten Başkan AYTEKİN, “Yusufeli Belediyesi, belediyeciliği sadece klasik belediye hizmetlerini yerine getiren bir anlayışla değil, sosyal ve kültürel hizmetleri de en az bu hizmetler kadar önemseyen bir anlayışla yürütüyor. Yaptığımız bu kilip çalışması bunun bir örneğidir. ‘Aşa aşa aştım.’türküsü ilçemiz Yaylalar Köyü’nden Tekkale Köyü’ne gelin giden sonrasında eşinin vefat etmesiyle köyüne geri gitmek zorunda kalan gelinin hikayesini anlatmaktadır. Belediyemiz, yöre sanatçı Bahri ÇELİK’in seslendirdiği türküyü Barhal ve Tekkale Köylerinde yaptırdığı çekimlerle klip haline getirerek vatandaşlarımızın beğenisine sunduk. Kültürümüzün yaşatılması ve kaybolan değerlerimizin ortaya çıkarılması için yapılan çalışmalara desteğimizi bundan sonra da sürdüreceğiz.” dedi.

Klip çalışması Yusufeli Belediyesi internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından paylaşılacak. Ayrıca kilibin DVD’leri belediye tarafından ücretsiz dağıtılacak. Yusufeli Belediyesi ilçenin doğal güzelliklerinin de içinde yer aldığı “Yusufeli İçin Söyle” ve “Artvin Türküleri” albümü içerisinde yer alan “Barhal Çayı Akar Altı Parmaktan” türküsü için kilip çalışması yapmıştı.