16 Aralık 2018
BELEDİYEDEN ERDEMLER MAHALLESİ VE İLÇE GİRİŞİNE ASFALT ÇALIŞMASI

09 Ekim 2018 90

Yusufeli Belediyesi ilçe merkezine bağlı Erdemler Mahallesine yoluna ve ilçe girişine asfalt kaplama çalışması yaptı.

Yusufeli Belediyesi mahalle merkezinden başladığı yol ve asfalt çalışmalarına devam ediyor. Yusufeli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçe merkezine bağlı Erdemler Mahallesi ve ilçe girişine asfalt kaplama çalışması yaptı. Daha önceden dökülmüş ve tahrip olmuş olan Erdemler Mahallesi yolunda asfalt kaplama yenilenerek yol daha düzgün hale getirildi.

Ahalt Mahallesi nehir tarafından yapılan yol ile mahallenin içinden geçen eski Yusufeli yolunun birleştiği nokta daha önce belediye tarafından kavşak genişleme çalışması yapılmıştı. Genişletilen bu bölgedeki 3 dönümlük alana Yusufeli Belediyesi ve Karayolları ile koordinasyonlu olarak asfalt kaplaması yapıldı. Asfalt kaplama çalışmasında 8 kamyon, bir silindir, greyder ve kepçe çalıştırıldı. Erdemler Mahallesi yolu Yusufeli Belediyesi tarafından mezarlığa kadar kısmı beton yapılmıştı.

İlçenin baraj altında kalmayacak tek mahalle olması dolayısıyla daha öncede mahalle mezarlığı, ilçe mezarlığı olarak yapıldı. Ayrıca betonlama çalışması altyapıya kazandırılmış, trafo takviyesi, Erdemler Mahallesi camiine 2 adet tuvalet ve gasil hane, muhtarlık odası, muhtarlık odasının üstüne de kamelya gerekli düzenlemeler yapılmıştı. Mahallenin barajın üzerinde kalacak yeni yol çalışması yıkıklar mevkiinden başlamış olup DİS tarafından yürütülüyor.