15 Kasım 2018
BELEDİYE DERGİMİZ 9. YAŞINDA

29 Haziran 2018 163

Yusufeli Belediyesi tarafından belediye çalışmalarının tanıtıldığı ve özel kültürel konuların yer aldığı Yusufeli Belediye dergisinin 9.  sayısı çıktı.

Zengin bir içerik ve birçok değişik konuların yer aldığı dergi, belediye hizmetlerinin tanıtımını amaç edinen, ilçemizin içinden geçtiği sürece tanıklık eden ve tarihe bir kayıt düşen muhtevaya sahip. 9 yıldır belediyenin yaptığı her icraatı, ilçede meydana gelen her gelişmeyi içerik olarak değerlendirip onu basılı evrak haline getiren belediye dergisi bu sayısında da yapılan hizmetlerin görsel ve yazılı yüzü olarak kaşımıza çıkmaktadır.  Kapak fotoğrafında Belediyemizin ödüllü hizmeti olan yaşlı konukevi için Cumhurbaşkanı’ndan ödül alan Belediye Başkanımızın resmi bulunan dergimiz 185 sayfa ile yoğun bir içeriğe sahiptir. Ocak 2017’den Ocak 2018’ e kadar geçen bir senelik sürede Yusufeli Belediyesi tarafından yapılan her tür faaliyet ve belediyenin gerek personel gerekse mali anlamda bir envanteri sunuluyor.

Dergide  içerik olarak Belediye Başkanı Eyüp AYTEKİN’in  sunumu, Yusufeli Kaymakamı Eyüp KAYKAÇ  beyefendinin sunumu, belediye kadın meclisinin çalışma Grubu’nun çalışmaları, yeni yerleşim yerinde yaşanan gelişmeler,Yavuz KÜÇÜKALKAN’ın “İnsan, Zaman ve Mekan”   adlı yazısı ,Mehmet AKILLI’nın  “Yusufeli Yeni Yerini Ararken”  adlı yazısı, Yusufeli Belediyesi’nin birim raporları, Cemil AYTEKİN’ in Merak Ediyorum adlı yazısı ve kano, rafting, güreş gibi birçok etkinlik ve yazılar yer alıyor.

Mevcut ilçede yapılan çalışmaların yanı sıra geleceğin Yusufeli’sini kurma adına yapılan ve planlanan projelere de yer verilen dergide Yeni Yusufeli’ni kurarken geçirdiğimiz aşamaları da tarihe bir not olarak düşürüyor.

Yusufeli Belediyesi dergisine son derece büyük önem atfederek hazırlanmasında bizzat emek veren Belediye Başkanı Sayın Eyüp AYTEKİN : “Kültürel belediyecilik alanında fark yarattığına inandığım belediye dergimizin okurlarımızla buluşması beni son derece memnun etti. Belediyemizin, kültürel belediyecilik kapsamında yaptığı bu ve benzeri  çalışmalarıyla birçok ilçeye örnek teşkil ettiğini görmekteyiz.  Dergimizde yaptığımız sosyal kültürel ve fiziksel birçok alandaki çalışmalarımızın yanı sıra halkımızın hassasiyetini ve kanaat önderlerimizin fikirlerini de gerek yazılarla  gerek resimlerle dergiye taşıyarak  okuyucularımıza aktarmaya çalıştık. Çıkardığımız dergilerimiz ilçemizin yıllığı gibi. Tarihe bir not düşüyoruz. Gelecekte bu dergilerde yer alan konular ve yapılanlar daha değerli olacak. Kültürel belediyecilik anlayışımızın bir sonucu olan yayınlarımızı bundan sonraki yıllarda da her alanda olduğu gibi üzerine koyarak üretmeye devam edeceğiz.”  dedi.

Belediye hizmetlerinin anlatıldığı dosyaların haricinde birçok ilgi çekici ve özel dosyaların da yer aldığı dergi okuyucusuna aynı zamanda bir kültür, sanat dergisi tadında okumalar sunuyor.