25 Ağustos 2019
BELEDİYE DERGİMİZ 10. YAŞINDA

19 Temmuz 2019 81

Yusufeli Belediyesi tarafından belediye çalışmalarının tanıtıldığı ve kültürden sanata içinde birçok konun yer aldığı, Yusufeli Belediyesi dergisinin 10.  sayısı çıktı.

Yusufeli Belediyesi tarafından her yıl çıkartılan ve vatandaşın ilgiyle takip ettiği bu dergiler  bir taraftan belediyenin o yıl içerisinde gerçekleştirdiği hizmetleri ve çalışmaları vatandaşa sunarken, diğer  taraftan da ilçeyle alakalı merak edilen bir çok meseleyi, dergiye taşıyarak kamuoyunun bilgisine sunmakta.

Zengin bir içerik ve görselliğiyle dikkat çeken derginin onuncu sayısında  içerik olarak, Yusufeli Belediyesinin yaptığı, alt yapı çalışmaları ve hizmetlerin yanında, kültürel belediyecilik kapsamında  gençlik çalışmalarından, yaşlı konuk evine kadar bir çok aktivite   ve faaliyetin ayrıntıları yer almakta

.Aynı zamanda dergide  içerik olarak Belediye Başkanı Eyüp AYTEKİN’in sunumu, belediye kadın meclisi çalışma grubunun çalışmaları, yeni yerleşim yerinde yaşanan gelişmeler, Yusufeli belediyesinin birim raporları, Tügva ve Ensar vakfı ile yapılan ortak aktiviteler, gençlik çalışmaları, yeni çıkan Yusufeli mutfağı adlı kitap ve kano rafting derekapı güreşleri gibi bir çok aktivitede yusufeli belediye dergisin 10.sayısında kendisine yer bulmakta.

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp AYTEKİN, “10 Yıllık başkanlığım süresince, klasik belediyecilik çalışmalarımızın yanında, kültürel belediyecilik alanında da bir çok faaliyet etkinlik ve projelerle  sizlerin huzuruna çıkma gayreti içerisinde olduk. Bu çalışmalar arasında belediye dergi çalışmamızın benim için ayrı  bir yeri var. Sular altına kalacak ilçemizin yakın tarihini kayıt altına alarak gelecek nesillere aktarmak, gerek ilçemizin vatandaşlarını, gerek kanaat önderlerimizi ve ilçemizde yaşadığımız hadiseleri, dergi ve bilimsel yayınlar aracılığıyla sular altında kalmaktan kurtarmak çabası içerisindeyiz. Bu çabamız ise kendi mirasımıza ve kültürümüze olan saygımızdan kaynaklanmaktadır. Dergicilik alanındaki çalışmalarımızla, ülkemizdeki bir çok belediye için örnek teşkil eden ve bu ilçe  geleceği için elzem olduğuna inandığımız bu çalışmalarımız aynı ciddiyet ve heyecanla  önümüzdeki yıllarda da devam edecektir.

İlk beş yıl çıkan dergilerin toplanarak tek bir cilt haline getirilmesinden sonra ikinci beş yıllık dönemde çıkan dergilerde ikinci beş yılımız adı altında tek bir cilt altında toplanarak bastırılacak. Böylece geleceğe Yusufeli’ne ve belediye çalışmalarına dair  çok önemli bir arşiv bırakılmış olacak.