23 Eylül 2019
BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ DERYA YİĞİT GÖREVDE

29 Ağustos 2019 494

Yusufeli’nde ilk kez bir kadın Başkanlık koltuğunda.

Yusufeli tarihinde 1930 yılında Kılıçkaya Beldesi’den Türkiye nin ilk kadın belediye başkanı olan Sadiye Hanım’dan sonra Yusufeli ilçesi ilk kez Kadın bir belediye meclis üyesi ile tanışmış oldu.

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp AYTEKİN’in, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında ‘Vadinin Derinliklerinden Kaçkar Zirvesine’ programı nedeniyle izinli olması münasebetiyle görevini Belediye Meclis Üyesi Derya Yiğit’e bıraktı. Yusufeli Belediyesi tarihinde ilk kadın belediye meclis üyesi seçilmekten mutlu olduğunu belirten Başkan YİĞİT, “Vekâlet ettiğim süre içerisinde ilçeme en güzel şekilde katkıda bulunmaya çalışacağım. Şahsıma bu hakkı veren başta Belediye Başkanımıza ve meclisimize çok teşekkür ediyorum.” dedi. Görevi başındaki Başkan YİĞİT’e gün boyu yoğun bir bayan ziyaretçi akını oldu. Konuklarını Başkanlık makamında kabul eden Başkan YİĞİT, ziyaretlerden oldukça memnun kaldı.

31 Mart Yerel Seçimleri’nde Ak Parti’den 3. sıra adayı seçilen Derya YİĞİT Yusufeli Belediyesi’nin tek kadın meclis üyesi unvanını taşıyor.