13 Aralık 2019
ÂŞIKLAR GECESİ KARAKUCAK GÜREŞ ETKİNLİLERİ ARASINDA YERİNİ ALDI

06 Ekim 2019 337

Âşıklar Gecesi,  70. Geleneksel Yusufeli Karakucak Güreş etkinlileri arasında yerini aldı.

Yusufeli Belediyesi, Türk halk edebiyatının en önemli öğelerinden biri olan âşıklık geleneğini Karakucak Güreşleri kapsamında düzenlediği Âşıklar Gecesi etkinliğiyle yaşatıyor.

Yusufeli Belediyesi 2010 yılından beri bu coğrafyada yüzyıllardır var olan âşıklık geleneğini Karakucak Güreş etkinlikleri içerisinde yaşatıyor. Gelenek haline getirilen Aşıklar Gecesine halk aşıklarımızdan Aşık Gülhani, Aşık Temel Turabi, Aşık Rahim Sağlam, Aşık İhsan Yavuzer, Aşık Erol Şahiner katıldı. Âşıkların arasında yapılan atışmalar ilgiyle izlendi. Programa, Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Murat YILMAZ, Yusufeli Kaymakamı Ömer Faruk ÖZDEMİR, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp AYTEKİN, İl Genel Meclis Başkanı Furkan ÇAKMAK, Belediye Meclis Üyeleri, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikler bugün Karakucak Güreş sahasında gençler ve büyükler kategorisi güreşleri edecek

.